U, de petitionaris

Eindexamenleerlingen moeten een vak weg kunnen strepen op hun eindlijst

795 ondertekeningen

De achterstand van eindexamenleerlingen 2021/2022 wordt onderschat. Leerlingen in VWO 6 hebben de afgelopen 2 jaar thuis onderwijs gevolgd, dit is hun hele bovenbouw periode! Door de achterstand is de hoeveelheid leerstof te veel 'nieuwe' stof. Daarom moeten ook wij een vak weg kunnen strepen.

Petitie

Wij

Alle eindexamenleerlingen 2021/2022, oud-leerlingen, ouders, familie, docenten en schoolhoofden.

 

constateren

  • Doordat examenleerlingen 2021/2022 al 2 jaar lang thuis onderwijs hebben gevolgd, hebben zij een nog grotere achterstand dan oud-examenleerlingen die maar 1 jaar thuis onderwijs hebben gevolgd.
  • Deze oud-examenleerlingen hebben een tegemoetkoming ontvangen voor hun eindexamens, zij mochten namelijk één vak wegstrepen en hadden extra herkansingen.
  • Omdat onze achterstand minstens even erg is, zo niet erger, verdienen wij dit ook.
  • Niemand heeft gekozen voor het verplichte thuisonderwijs, het kwam door corona, maar daarom is het meer dan terecht als wij nu worden gesteund in het behalen van ons diploma, waar wij al 5 of 6 jaar ons best voor doen.

 

en verzoeken

Wij verzoeken een tegemoetkoming voor onze eindexamens. Wij denken aan het wegstrepen van één vak en als het mogelijk is ook extra herkansingen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Petitionaris:
Bo van der Harg 

Geschiedenis

Ondertekeningen