U, de petitionaris
37 apenheuldarak

Een monument uit naam van Maartje; het monument van moed en medemenselijkheid

164 ondertekeningen

De 14-jarige ongeneeslijk zieke Maartje schreef in 2004 een brief aan minister Verdonk. Haar laatste wens: dat haar vriendinnetje Derakshan niet werd uitgezet naar Afghanistan. Zij heeft niet lang meer schreef ze, dus er komt een plekje vrij voor Derakshan. Maartje staat haar plaats in het leven af.

Petitie

Wij

Sander Terphuis, en ondertekenaars van deze petitie (moeder van Maartje staat achter deze actie)

 

constateren

Dat deze daad van een 14-jarig meisje getuigt van zeer veel moed en medemenselijkheid.

Dat Maartje ons een spiegel voorhoudt om ook aan een ander te denken. Ze wilde haar plaats in het leven afstaan aan een ander.

Dat in deze tijden van verharding en individualisme behoefte is aan een heldendaad als deze als inspiratiebron voor meer medemenselijkheid en saamhorigheid.

Dat Maartje een monument verdient waardig en trots. Teken daarom de petitie.

 

en verzoeken

Wij verzoeken de Tweede Kamer te besluiten dat er een monument komt voor Maartje; een gedenkteken dat uitdrukking geeft aan de moedige en menselijke daad van dit 14-jarig meisje. Een monument dat symbool staat voor moed en medemenselijkheid, en voor saamhorigheid en compassie. Een gedenkteken uit naam van Maartje als bron van inspiratie.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Geschiedenis

Ondertekeningen