You, the petitioner
37 apenheuldarak

Een monument uit naam van Maartje; het monument van moed en medemenselijkheid

164 signatures

De 14-jarige ongeneeslijk zieke Maartje schreef in 2004 een brief aan minister Verdonk. Haar laatste wens: dat haar vriendinnetje Derakshan niet werd uitgezet naar Afghanistan. Zij heeft niet lang meer schreef ze, dus er komt een plekje vrij voor Derakshan. Maartje staat haar plaats in het leven af.

Petition

We

Sander Terphuis, en ondertekenaars van deze petitie (moeder van Maartje staat achter deze actie)

 

observe

Dat deze daad van een 14-jarig meisje getuigt van zeer veel moed en medemenselijkheid.

Dat Maartje ons een spiegel voorhoudt om ook aan een ander te denken. Ze wilde haar plaats in het leven afstaan aan een ander.

Dat in deze tijden van verharding en individualisme behoefte is aan een heldendaad als deze als inspiratiebron voor meer medemenselijkheid en saamhorigheid.

Dat Maartje een monument verdient waardig en trots. Teken daarom de petitie.

 

and request

Wij verzoeken de Tweede Kamer te besluiten dat er een monument komt voor Maartje; een gedenkteken dat uitdrukking geeft aan de moedige en menselijke daad van dit 14-jarig meisje. Een monument dat symbool staat voor moed en medemenselijkheid, en voor saamhorigheid en compassie. Een gedenkteken uit naam van Maartje als bron van inspiratie.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2019-03-08 
Lead petitioner:
Sander Terphuis 
Organisation:
Beweging uit de samenleving 
Website:

History

Signatures