U, de petitionaris

Draai verhoging toeristenbelasting Texel terug

2.278 ondertekeningen

Om de begroting sluitend te krijgen heeft de gemeenteraad van Texel besloten om de toeristenbelasting fors te verhogen. Het bedrag per nacht gaat omhoog en tevens wordt het maximum aantal nachten van 7 losgelaten.

Petitie

Wij

Bewoners en bezoekers van het eiland Texel

 

constateren

  • Dat de gemeenteraad heeft besloten de toeristenbelasting per nacht fors te verhogen alsmede het maximum aantal belastbare nachten van 7 los te laten.
  • Dit louter om de algemene begroting sluitend te krijgen
  • En zonder dat er gedegen onderzoek is gedaan naar (toeristische) kosten en de relatie tot de baten. Dit onderzoek werd zeer aangeraden door TOP (Texels Ondernemers Platform).

 

en verzoeken

Dit besluit per direct terug te draaien. En een onderzoek starten naar de kosten en de baten van het toerisme zoals voorgesteld door TOP.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Texel 
Petitieloket:
Einddatum:
25-09-2019 
Petitionaris:
Alexander Aardema 
Organisatie:
Wad Lekker, Pannenkoeken 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Resultaat!

Vanavond om 19:30 in het raadhuis van Texel staat de toeristenbelasting op de agenda! Een door de VVD ingediende motie om de tarieven te bevriezen gaat besproken worden. Komt allen! En ondersteun door je aanwezigheid!.

10-07-2019