You, the petitioner

Draai verhoging toeristenbelasting Texel terug

2,278 signatures

Om de begroting sluitend te krijgen heeft de gemeenteraad van Texel besloten om de toeristenbelasting fors te verhogen. Het bedrag per nacht gaat omhoog en tevens wordt het maximum aantal nachten van 7 losgelaten.

Petition

We

Bewoners en bezoekers van het eiland Texel

 

observe

  • Dat de gemeenteraad heeft besloten de toeristenbelasting per nacht fors te verhogen alsmede het maximum aantal belastbare nachten van 7 los te laten.
  • Dit louter om de algemene begroting sluitend te krijgen
  • En zonder dat er gedegen onderzoek is gedaan naar (toeristische) kosten en de relatie tot de baten. Dit onderzoek werd zeer aangeraden door TOP (Texels Ondernemers Platform).

 

and request

Dit besluit per direct terug te draaien. En een onderzoek starten naar de kosten en de baten van het toerisme zoals voorgesteld door TOP.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Texel 
Petition desk:
Closing date:
2019-09-25 
Lead petitioner:
Alexander Aardema 
Organisation:
Wad Lekker, Pannenkoeken 
Website:

History

Signatures

Updates

Resultaat!

Vanavond om 19:30 in het raadhuis van Texel staat de toeristenbelasting op de agenda! Een door de VVD ingediende motie om de tarieven te bevriezen gaat besproken worden. Komt allen! En ondersteun door je aanwezigheid!.

2019-07-10