U, de petitionaris
Dtrmme6jc

Diervriendelijk beleid ten opzichte van hoogrisicohonden

14.447 ondertekeningen

Vandaag, 23-2-2017, heeft de Raad van Dieraangelegenheden een voorstel voor de Tweede Kamer gepubliceerd, waarin wordt geadviseerd om hoogrisicohonden (HR-honden) en hun eigenaren onder controle te houden aan de hand van verschillende dieronvriendelijke maatregelen. Wij dringen aan op diervriendelijke maatregelen!

Petitie

Wij

hondenliefhebbers, hondenprofessionals, verantwoordelijke hoogrisicohonden-eigenaren en bezorgde baasjes

 

constateren dat:

  • dat in het voorstel van de Raad Dieraangelegenheden adviezen worden gegeven die moeten dienen tot een veiliger functioneren van hoogrisicohonden, maar die tegelijkertijd de hoogrisicohonden zelf zeer dieronvriendelijk benadert.

  • De Raad adviseert op basis van ras en uiterlijk onder andere muilkorfverplichting, aanlijngebod en zeer scherp euthanasiebeleid.

  • De Raad gaat hiermee voorbij aan verschillende diervriendelijke mogelijkheden om de veiligheid te vergroten.

 

en verzoeken

om de adviezen van de Raad van Dieraangelegenheden af te zetten tegen de adviezen van vele andere hondenprofessionals, met aandacht voor:

  • Verplichte educatie en registratie voor en na aanschaf van de hond, waarbij de muilkorf- en de aanlijnplicht vervallen na behalen van een certificaat

  • Aanlijn- en muilkorfplicht voor iedere hond die gevaarlijk gedrag vertoont

  • Fokbeleid, waarbij alleen geregistreerde fokkers hoogrisicohonden mogen fokken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
30-03-2017 
Petitionaris:
Manon Dreuning 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Aanbieden van de petitie

Dag allemaal, inmiddels hebben we bijna 14.000 handtekeningen, echt top!

Gisteravond heb ik van de ervaren mensen van de website petities.nl uitgebreid advies gehad over het aanbieden van de petitie aan de staatssecretaris. Zij adviseren dringend om de petitie niet aan te bieden voordat er een nieuw kabinet wordt gevormd, zodat de brief en alle handtekeningen na aanstelling van een mogelijk nieuwe staatssecretaris direct op de juiste plek zijn gekomen.

+Lees meer...

Wanneer we hem wel nu zouden aanbieden, komt de petitie in alle hectiek van de verkiezingen waarschijnlijk op de non-prioriteitstapel en wordt hij vergeten. Ik heb daarom besloten om dit advies over te nemen. Dat betekent dat ik de openstelling van de petitie verleng en afwacht tot het nieuwe kabinet is gevormd alvorens ik verdere stappen neem in het aanbieden van de petitie. Ik hou jullie op de hoogte!

08-03-2017

Bijna 5000 handtekeningen

Geweldig! In minder dan 48 uur hebben wij al bijna 5000 handtekeningen ontvangen! Bedankt voor het tekenen en daarnaast de vraag of jullie de petitie willen blijven delen met andere hondenliefhebbers, -professionals en bezorgde baasjes! Samen staan we sterk!

Wij zijn tevens te volgen via de Facebookpagina "Diervriendelijk beleid voor hoogrisico-hondenrassen".

25-02-2017