You, the petitioner
Dtrmme6jc

Diervriendelijk beleid ten opzichte van hoogrisicohonden

14,447 signatures

Vandaag, 23-2-2017, heeft de Raad van Dieraangelegenheden een voorstel voor de Tweede Kamer gepubliceerd, waarin wordt geadviseerd om hoogrisicohonden (HR-honden) en hun eigenaren onder controle te houden aan de hand van verschillende dieronvriendelijke maatregelen. Wij dringen aan op diervriendelijke maatregelen!

Petition

We

hondenliefhebbers, hondenprofessionals, verantwoordelijke hoogrisicohonden-eigenaren en bezorgde baasjes

 

observe

  • dat in het voorstel van de Raad Dieraangelegenheden adviezen worden gegeven die moeten dienen tot een veiliger functioneren van hoogrisicohonden, maar die tegelijkertijd de hoogrisicohonden zelf zeer dieronvriendelijk benadert.

  • De Raad adviseert op basis van ras en uiterlijk onder andere muilkorfverplichting, aanlijngebod en zeer scherp euthanasiebeleid.

  • De Raad gaat hiermee voorbij aan verschillende diervriendelijke mogelijkheden om de veiligheid te vergroten.

 

and request

om de adviezen van de Raad van Dieraangelegenheden af te zetten tegen de adviezen van vele andere hondenprofessionals, met aandacht voor:

  • Verplichte educatie en registratie voor en na aanschaf van de hond, waarbij de muilkorf- en de aanlijnplicht vervallen na behalen van een certificaat

  • Aanlijn- en muilkorfplicht voor iedere hond die gevaarlijk gedrag vertoont

  • Fokbeleid, waarbij alleen geregistreerde fokkers hoogrisicohonden mogen fokken.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2017-03-30 
Lead petitioner:
Manon Dreuning 
Website:

History

Signatures

Updates

Aanbieden van de petitie

Dag allemaal, inmiddels hebben we bijna 14.000 handtekeningen, echt top!

Gisteravond heb ik van de ervaren mensen van de website petities.nl uitgebreid advies gehad over het aanbieden van de petitie aan de staatssecretaris. Zij adviseren dringend om de petitie niet aan te bieden voordat er een nieuw kabinet wordt gevormd, zodat de brief en alle handtekeningen na aanstelling van een mogelijk nieuwe staatssecretaris direct op de juiste plek zijn gekomen.

+Read more...

Wanneer we hem wel nu zouden aanbieden, komt de petitie in alle hectiek van de verkiezingen waarschijnlijk op de non-prioriteitstapel en wordt hij vergeten. Ik heb daarom besloten om dit advies over te nemen. Dat betekent dat ik de openstelling van de petitie verleng en afwacht tot het nieuwe kabinet is gevormd alvorens ik verdere stappen neem in het aanbieden van de petitie. Ik hou jullie op de hoogte!

2017-03-08

Bijna 5000 handtekeningen

Geweldig! In minder dan 48 uur hebben wij al bijna 5000 handtekeningen ontvangen! Bedankt voor het tekenen en daarnaast de vraag of jullie de petitie willen blijven delen met andere hondenliefhebbers, -professionals en bezorgde baasjes! Samen staan we sterk!

Wij zijn tevens te volgen via de Facebookpagina "Diervriendelijk beleid voor hoogrisico-hondenrassen".

2017-02-25