U, de petitionaris
0a814a91 57fd 454a ae9d 52d4f36cdca9

De Stint terug op de weg

19.508 ondertekeningen

De Stint biedt een duurzamé en leuke vervoersoplossing voor kinderen in heel Nederland. 3500 exemplaren in gebruik, dat zegt genoeg over de populariteit van de Stint. Laten we de Stint veiliger maken en niet bij het grofvuil zetten. Minister, help ons met oplossingen in plaats van simpelweg een verbod!

Petitie

Wij

Ouders van Nederland en iedereen die gelooft in de Stint

 

constateren

  • Dat de Stint naar aanleiding van het ongeluk in Oss opnieuw aan een keuring is onderworpen en dat daarbij ontwerpfouten aan het licht zijn gekomen

  • aan een voertuig dat verder een unieke oplossing biedt in de vervoersopgave van kinderdagverblijven, scholen en andere instellingen die met kinderen werken.

 

en verzoeken

De Minister om samen met de keuringsinstanties en betrokken technische bureaus én met de producent van de Stint te kijken naar technische oplossingen om de Stint veiliger te maken, zodat deze aangepast kan worden of in een verbeterde versie op de markt gebracht kan worden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
28-02-2019 
Petitionaris:
Bas Driessen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Minister wil Stint in voorjaar weer terug op de weg

van RTL nieuws op 6 december 2018:

"De stint komt in het voorjaar waarschijnlijk weer terug op de weg om kinderen weer van en naar school en kinderopvang te vervoeren. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) noemt het 'wenselijk' om te komen tot een tijdelijke toelating, meldt ze in een brief aan de Tweede Kamer.

+Lees meer...

De minister komt zo tegemoet aan de wens van de branche en de Tweede Kamer. Zij vroegen om een oplossing, nadat de stint in oktober van de weg werd gehaald. [...] In februari komt ze met uitgewerkte plannen, schrijft ze in de brief."

"[...] Na de tijdelijke terugkeer, volgt aangescherpte wetgeving voor alle 'bijzondere bromfietsen'. De minister wil de toelating van nieuwe 'innovatieve' voertuigen in het vervolg zoveel mogelijk Europees regelen."

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/4509011/minister-wil-stint-voorjaar-weer-op-de-weg

04-01-2019