You, the petitioner
0a814a91 57fd 454a ae9d 52d4f36cdca9

De Stint terug op de weg

19,508 signatures

De Stint biedt een duurzamé en leuke vervoersoplossing voor kinderen in heel Nederland. 3500 exemplaren in gebruik, dat zegt genoeg over de populariteit van de Stint. Laten we de Stint veiliger maken en niet bij het grofvuil zetten. Minister, help ons met oplossingen in plaats van simpelweg een verbod!

Petition

We

Ouders van Nederland en iedereen die gelooft in de Stint

 

observe

  • Dat de Stint naar aanleiding van het ongeluk in Oss opnieuw aan een keuring is onderworpen en dat daarbij ontwerpfouten aan het licht zijn gekomen

  • aan een voertuig dat verder een unieke oplossing biedt in de vervoersopgave van kinderdagverblijven, scholen en andere instellingen die met kinderen werken.

 

and request

De Minister om samen met de keuringsinstanties en betrokken technische bureaus én met de producent van de Stint te kijken naar technische oplossingen om de Stint veiliger te maken, zodat deze aangepast kan worden of in een verbeterde versie op de markt gebracht kan worden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
minister 
Petition desk:
Closing date:
2019-02-28 
Lead petitioner:
Bas Driessen 
Website:

History

Signatures

Updates

Minister wil Stint in voorjaar weer terug op de weg

van RTL nieuws op 6 december 2018:

"De stint komt in het voorjaar waarschijnlijk weer terug op de weg om kinderen weer van en naar school en kinderopvang te vervoeren. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) noemt het 'wenselijk' om te komen tot een tijdelijke toelating, meldt ze in een brief aan de Tweede Kamer.

+Read more...

De minister komt zo tegemoet aan de wens van de branche en de Tweede Kamer. Zij vroegen om een oplossing, nadat de stint in oktober van de weg werd gehaald. [...] In februari komt ze met uitgewerkte plannen, schrijft ze in de brief."

"[...] Na de tijdelijke terugkeer, volgt aangescherpte wetgeving voor alle 'bijzondere bromfietsen'. De minister wil de toelating van nieuwe 'innovatieve' voertuigen in het vervolg zoveel mogelijk Europees regelen."

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/4509011/minister-wil-stint-voorjaar-weer-op-de-weg

2019-01-04