U, de petitionaris
Petitieplaatje

De regels van het Statuut en de Tijdelijke regeling moeten op de schop

1.370 ondertekeningen

Wie in aanmerking komt voor één van de financiële regelingen voor slachtoffers van seksueel misbruik in een instelling of pleeggezin, zou dit moeten kunnen aanvragen wanneer hij/zij daaraan toe is.

Immers: misbruik verjaart niet.

Petitie

Wij

Lotgenoten en vrijwilligers en het bestuur van Stichting SKIP

 

constateren dat:

Van veel mensen die een aanvraag indienden voor het Statuut, werden de aanvragen afgewezen, doorgaans omdat niet bewezen kon worden dat een medewerker van de instelling waar men verbleef, of de persoon die verantwoordelijk was voor de plaatsing in een pleeggezin, op de hoogte was van het misbruik. Men kan niet verlangen van minderjarigen dat zij in staat zijn melding te doen, omdat misbruik doorgaans gepaard gaat met dreigementen indien men erover praat.

 

en verzoeken

Dat de regel, dat een medewerker van de instelling, bij misbruik door een groepsgenoot, of de plaatser, bij misbruik door iemand van het pleeggezin op de hoogte was, uit het Statuut te verwijderen. Dit omdat de bewijslast hier geheel bij het slachtoffer ligt, terwijl wanneer de instanties wel op de hoogte waren dit niet meer is te bewijzen vanwege de vernietiging van veel dossiers.
Tevens verzoeken wij dat ook na februari 2017 aanmelding mogelijk blijft.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
31-12-2018 
Petitionaris:
Stichting SKIP 
Organisatie:
Stichting SKIP 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen