You, the petitioner
Petitieplaatje

De regels van het Statuut en de Tijdelijke regeling moeten op de schop

1,367 signatures

Wie in aanmerking komt voor één van de financiële regelingen voor slachtoffers van seksueel misbruik in een instelling of pleeggezin, zou dit moeten kunnen aanvragen wanneer hij/zij daaraan toe is.

Immers: misbruik verjaart niet.

Petition

We

Lotgenoten en vrijwilligers en het bestuur van Stichting SKIP

 

establish that:

Van veel mensen die een aanvraag indienden voor het Statuut, werden de aanvragen afgewezen, doorgaans omdat niet bewezen kon worden dat een medewerker van de instelling waar men verbleef, of de persoon die verantwoordelijk was voor de plaatsing in een pleeggezin, op de hoogte was van het misbruik. Men kan niet verlangen van minderjarigen dat zij in staat zijn melding te doen, omdat misbruik doorgaans gepaard gaat met dreigementen indien men erover praat.

 

and request

Dat de regel, dat een medewerker van de instelling, bij misbruik door een groepsgenoot, of de plaatser, bij misbruik door iemand van het pleeggezin op de hoogte was, uit het Statuut te verwijderen. Dit omdat de bewijslast hier geheel bij het slachtoffer ligt, terwijl wanneer de instanties wel op de hoogte waren dit niet meer is te bewijzen vanwege de vernietiging van veel dossiers.
Tevens verzoeken wij dat ook na februari 2017 aanmelding mogelijk blijft.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2018-12-31 
Lead petitioner:
Stichting SKIP 
Organisation:
Stichting SKIP 
Website:

History

Signatures