U, de petitionaris
Veur lent

Bouw op Veur-Lent voor Nijmegen

203 ondertekeningen

Uit onderzoek is gebleken dat er in Nijmegen een tekort is van ruim 6.000 woningen. Vanwege de centrale ligging is bouwen op Veur-Lent en de Hoge Bongerd helemaal geen gek idee. Bouwen op deze plekken verlaagt de druk op de woningmarkt en voorkomt dat de stad in alle richtingen uitdijt.

Petitie

Wij

inwoners, omwonenden, bezoekers

 

constateren

  • Het zou helemaal niet misstaan om het eiland Veur-Lent inclusiever te maken en het te verrijken met mooie architectuur, met publieke functies. Gebouwen die het Noordelijke en Zuidelijke deel van Nijmegen met elkaar in verbinding brengen. Terrasjes met uitzicht over het rivierenlandschap zijn een prachtige en aantrekkelijke toevoeging! Als je echt op grote schaal ecologische winst wil boeken zou je zo een compactere stad kunnen ontwikkelen.

  • Om de druk op de groene omgeving te verlagen zou Nijmegen meer in kunnen zetten op gecentreerde hoogbouwgebieden.

  • Nu worden er dure rijtjeshuizen langs de Waaldijk gebouwd. Met het oog op ruimtegebrek in de toekomst is dit eigenlijk een onbegrijpelijke ontwikkeling.

 

en verzoeken

Het verzoek is dan ook om het ambitieniveau te verhogen en om een aantrekkelijk, compact, inclusief stedelijk gebied te creëren met meer woningen op Veur-Lent en de Hoge Bongerd.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Nijmegen 
Petitieloket:
Einddatum:
16-05-2022 
Petitionaris:
Storm Stufkens 
Organisatie:
Nijmegenaren voor woningbouw!  

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

AD: Buurtbewoner start petitie vóór bebouwing stadseiland: ‘Heeft weinig ecologische waarde’

Nijmegenaar Storm Stufkens is een petitie gestart voor bebouwing op het stadseiland Veur-Lent en de Hoge Bongerd. Buurtbewoner Stufkens, die naar eigen zeggen dagelijks over het stadseiland wandelt, noemt bebouwing noodzakelijk, gezien de woningnood (...) lees verder.

14-03-2021