You, the petitioner
Veur lent

Bouw op Veur-Lent voor Nijmegen

195 signatures

Uit onderzoek is gebleken dat er in Nijmegen een tekort is van ruim 6.000 woningen. Vanwege de centrale ligging is bouwen op Veur-Lent en de Hoge Bongerd helemaal geen gek idee. Bouwen op deze plekken verlaagt de druk op de woningmarkt en voorkomt dat de stad in alle richtingen uitdijt.

Petition

We

inwoners, omwonenden, bezoekers

 

observe

  • Het zou helemaal niet misstaan om het eiland Veur-Lent inclusiever te maken en het te verrijken met mooie architectuur, met publieke functies. Gebouwen die het Noordelijke en Zuidelijke deel van Nijmegen met elkaar in verbinding brengen. Terrasjes met uitzicht over het rivierenlandschap zijn een prachtige en aantrekkelijke toevoeging! Als je echt op grote schaal ecologische winst wil boeken zou je zo een compactere stad kunnen ontwikkelen.

  • Om de druk op de groene omgeving te verlagen zou Nijmegen meer in kunnen zetten op gecentreerde hoogbouwgebieden.

  • Nu worden er dure rijtjeshuizen langs de Waaldijk gebouwd. Met het oog op ruimtegebrek in de toekomst is dit eigenlijk een onbegrijpelijke ontwikkeling.

 

and request

Het verzoek is dan ook om het ambitieniveau te verhogen en om een aantrekkelijk, compact, inclusief stedelijk gebied te creëren met meer woningen op Veur-Lent en de Hoge Bongerd.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Nijmegen 
Petition desk:
Closing date:
2021-06-10 
Lead petitioner:
Storm Stufkens 
Organisation:
Nijmegenaren voor woningbouw!  

History

Signatures

Updates

AD: Buurtbewoner start petitie vóór bebouwing stadseiland: ‘Heeft weinig ecologische waarde’

Nijmegenaar Storm Stufkens is een petitie gestart voor bebouwing op het stadseiland Veur-Lent en de Hoge Bongerd. Buurtbewoner Stufkens, die naar eigen zeggen dagelijks over het stadseiland wandelt, noemt bebouwing noodzakelijk, gezien de woningnood (...) lees verder.

2021-03-14