U, de petitionaris
Aardbeving scheuren muur

Biomeilers voor gasdilemma in Groningen

358 ondertekeningen

Buig het Groninger gasdilemma om in de start van een duurzame revolutie. We vragen van de overheid en NAM het faciliteren van de overstap naar decentrale energievoorziening, een begin van billijk compenseren voor benadeelden in combinatie met een forse impuls in de werkgelegenheid.

Petitie

Wij

organisaties, bedrijven, bekende Nederlanders, Groningers, Friezen, Drenthen en sympathisanten

 

constateren dat:

  • dat er door de gasgerelateerde aardbevingen duizenden huizen, scholen en monumentale panden gescheurd, verzakt of ingestort zijn.

  • Velen leven in onveiligheid, onduidelijkheid en onzekerheid.

  • Een biomeiler is een grote composthoop waaruit warmte wordt onttrokken die nuttig gebruikt kan worden.

  • Ondanks mooie woorden van de overheid en de NAM blijft de leveringszekerheid boven veiligheid staan en worden beloften niet nagekomen.

  • Zware aardbevingen blijven aanhouden en het is tijd dat de samenleving in deze gebieden daadwerkelijk ondersteund wordt.

 

en verzoeken

de overheid en de NAM een deel van hun subsidies voor de fossiele industrie aan te wenden voor de aanschaf van een passende Biomeiler die aansluit bij de energiebehoefte van elk pand in noord Nederland binnen een straal van 40 km van een gaswinningslocatie, voor elke eigenaar die dat zou willen, als een daadkrachtige, duurzame en billijke geste. Bekijk de whitepaper op groningenbovengas op facebook.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
20-03-2018 
Petitionaris:
Arjan Bos 
Organisatie:
Groningen Boven Gas 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen