You, the petitioner
Aardbeving scheuren muur

Biomeilers voor gasdilemma in Groningen

358 signatures

Buig het Groninger gasdilemma om in de start van een duurzame revolutie. We vragen van de overheid en NAM het faciliteren van de overstap naar decentrale energievoorziening, een begin van billijk compenseren voor benadeelden in combinatie met een forse impuls in de werkgelegenheid.

Petition

We

organisaties, bedrijven, bekende Nederlanders, Groningers, Friezen, Drenthen en sympathisanten

 

observe

  • dat er door de gasgerelateerde aardbevingen duizenden huizen, scholen en monumentale panden gescheurd, verzakt of ingestort zijn.

  • Velen leven in onveiligheid, onduidelijkheid en onzekerheid.

  • Een biomeiler is een grote composthoop waaruit warmte wordt onttrokken die nuttig gebruikt kan worden.

  • Ondanks mooie woorden van de overheid en de NAM blijft de leveringszekerheid boven veiligheid staan en worden beloften niet nagekomen.

  • Zware aardbevingen blijven aanhouden en het is tijd dat de samenleving in deze gebieden daadwerkelijk ondersteund wordt.

 

and request

de overheid en de NAM een deel van hun subsidies voor de fossiele industrie aan te wenden voor de aanschaf van een passende Biomeiler die aansluit bij de energiebehoefte van elk pand in noord Nederland binnen een straal van 40 km van een gaswinningslocatie, voor elke eigenaar die dat zou willen, als een daadkrachtige, duurzame en billijke geste. Bekijk de whitepaper op groningenbovengas op facebook.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2018-03-20 
Lead petitioner:
Arjan Bos 
Organisation:
Groningen Boven Gas 
Website:

History

Signatures