U, de petitionaris
Vistie htv

Bescherm het groen en de rust op Huis te Vraag

4.288 ondertekeningen

Geen doorgaande (snel)fiets- en wandelpaden door begraafplaats Huis te Vraag. De Concept Projectnota Schinkelkwartier heeft namelijk grootstedelijke plannen met Huis te Vraag: opname in een oeverpark. Red deze groene parel van het stedelijk geweld en bescherm deze oase van rust.

Petitie

Wij

Buurtbewoners, bezoekers, sympathisanten en Stichting Huis te Vraag.

 

constateren

  • Dat doorgaande fiets- en wandelpaden en opname in een stadspark catastrofaal is voor het unieke karakter van deze verborgen graftuin vol met leven
  • Doorgaande fiets- en wandelpaden die al bestaan moeten buiten deze groene parel om.
  • De bijzondere sfeer in de tuin is onmiskenbaar verbonden met (het gebruik) van het gebouw, geen horeca maar ruimte om afscheid te nemen en ruimte voor lezingen en exposities in de geest van Leon van der Heijden.
  • Deze erkende stilteplek heeft haar eigen openingstijden, onderhoud en biodiversiteit. Dit komt nooit meer terug.

 

en verzoeken

Laat Huis te Vraag met rust: het huis, de graftuin en het veenweiland, te respecteren als gemeentelijk en cultuurhistorisch monument als onderdeel van de hoofdgroenstructuur; en niet op te offeren aan een openbaar stadspark.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
24-01-2022 
Petitionaris:
Patrick van Ginkel 
Organisatie:
Stichting Huis te Vraag 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Open Huis te Vraag

Afgelopen maand is Huis te Vraag door de gemeente Amsterdam uitgroepen tot erfgoed van de week. En in het weekeind van 11 en 12 september zijn wij onderdeel van Open Monumentendag 2021 Van harte welkom tijdens ons Open Huis en tuin, voor ons programma zie www.huistevraag.nl/agenda

https://www.amsterdam.nl/kunst-cultuur/monumenten/erfgoed-week/huis-te-vraag/

https://www.openmonumentendag.nl/comite/amsterdam/

.

29-08-2021

Fietsbrug?

De projectgroep is ook voornemens een brug over de Schinkel te willen bouwen. Wij zijn uiteraard niet tegen een goede infrastructuur voor met name de komende bewoners van het Schinkelkwartier.

+Lees meer...

Maar net zoals voor de fiets en wandelpaden door Huis te Vraag bestaat er ook voor de geplande brug een voor de hand liggend, veel beter en goedkoper alternatief. Teken ook deze petitie zodat eveneens het 'Weiland van Uitzicht' het oud Noord-Hollands landschap van begin van de 20e eeuw blijft representeren. https://petities.nl/petitions/stop-de-brug-van-het-jaagpad-naar-deschinkeleilanden/signatures?locale=nl

09-05-2021

Tijdelijk goed nieuws

Stichting Huis te Vraag kan de ruimte van het Huis (tijdelijk) gebruiken om onze plannen te realiseren; zoals een ruimte voor lotgenotenbijeenkomsten over rouw en verlies, ruimte voor de buurt- en een een ruimte voor lezingen en exposities, om de geest van Leon van der Heijden te laten waaien. We zijn er trots op deel te nemen aan de allereerste Week van de Kinderfilosofie.

+Lees meer...

Tegelijkertijd werken we aan een solide lange termijnvisie in het verlengde van deze plannen samen met verschillende mogelijke samenwerkingspartners. Houd in de tussentijd onze agenda in de gaten: www.huistevraag.nl/agenda

12-04-2021