You, the petitioner
There is news!
Vistie htv

Bescherm het groen en de rust op Huis te Vraag

1,406 signatures

Geen doorgaande (snel)fiets- en wandelpaden door begraafplaats Huis te Vraag. De Concept Projectnota Schinkelkwartier heeft namelijk grootstedelijke plannen met Huis te Vraag: opname in een oeverpark. Red deze groene parel van het stedelijk geweld en bescherm deze oase van rust.

Petition

We

Buurtbewoners, bezoekers, sympathisanten en Stichting Huis te Vraag.

 

observe

  • Dat doorgaande fiets- en wandelpaden en opname in een stadspark catastrofaal is voor het unieke karakter van deze verborgen graftuin vol met leven
  • Doorgaande fiets- en wandelpaden die al bestaan moeten buiten deze groene parel om.
  • De bijzondere sfeer in de tuin is onmiskenbaar verbonden met (het gebruik) van het gebouw, geen horeca maar ruimte om afscheid te nemen en ruimte voor lezingen en exposities in de geest van Leon van der Heijden.
  • Deze erkende stilteplek heeft haar eigen openingstijden, onderhoud en biodiversiteit. Dit komt nooit meer terug.

 

and request

Laat Huis te Vraag met rust: het huis, de graftuin en het veenweiland, te respecteren als gemeentelijk en cultuurhistorisch monument als onderdeel van de hoofdgroenstructuur; en niet op te offeren aan een openbaar stadspark.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Amsterdam 
Petition desk:
Closing date:
2021-09-24 
Lead petitioner:
Patrick van Ginkel 
Organisation:
Stichting Huis te Vraag 

History

Signatures

Updates

Tijdelijk goed nieuws

Stichting Huis te Vraag kan de ruimte van het Huis (tijdelijk) gebruiken om onze plannen te realiseren; zoals een ruimte voor lotgenotenbijeenkomsten over rouw en verlies, ruimte voor de buurt- en een een ruimte voor lezingen en exposities, om de geest van Leon van der Heijden te laten waaien. We zijn er trots op deel te nemen aan de allereerste Week van de Kinderfilosofie.

+Read more...

Tegelijkertijd werken we aan een solide lange termijnvisie in het verlengde van deze plannen samen met verschillende mogelijke samenwerkingspartners. Houd in de tussentijd onze agenda in de gaten: www.huistevraag.nl/agenda

2021-04-12