U, de petitionaris
Vistie htv

Bescherm het groen en de rust op Huis te Vraag

4.331 ondertekeningen

Geen doorgaande (snel)fiets- en wandelpaden door begraafplaats Huis te Vraag. De Concept Projectnota Schinkelkwartier heeft namelijk grootstedelijke plannen met Huis te Vraag: opname in een oeverpark. Red deze groene parel van het stedelijk geweld en bescherm deze oase van rust.

Petitie

Wij

Buurtbewoners, bezoekers, sympathisanten en Stichting Huis te Vraag.

 

constateren

  • Dat doorgaande fiets- en wandelpaden en opname in een stadspark catastrofaal is voor het unieke karakter van deze verborgen graftuin vol met leven
  • Doorgaande fiets- en wandelpaden die al bestaan moeten buiten deze groene parel om.
  • De bijzondere sfeer in de tuin is onmiskenbaar verbonden met (het gebruik) van het gebouw, geen horeca maar ruimte om afscheid te nemen en ruimte voor lezingen en exposities in de geest van Leon van der Heijden.
  • Deze erkende stilteplek heeft haar eigen openingstijden, onderhoud en biodiversiteit. Dit komt nooit meer terug.

 

en verzoeken

Laat Huis te Vraag met rust: het huis, de graftuin en het veenweiland, te respecteren als gemeentelijk en cultuurhistorisch monument als onderdeel van de hoofdgroenstructuur; en niet op te offeren aan een openbaar stadspark.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
24-01-2022 
Petitionaris:
Patrick van Ginkel 
Organisatie:
Stichting Huis te Vraag 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Huis te Vraag gered!

Huis te Vraag gered!

Huis te Vraag blijft een groene oase van rust

De plannen in de projectnota Schinkelkwartier zijn gewijzigd, geen doorgaande (snel)fiets- en wandelpaden door Huis te Vraag. Huis te Vraag blijft doodgewoon hoe het is.

+Lees meer...

De groene parel is duurzaam gered van het stedelijk geweld. Huis te Vraag blijft een oase van rust en wordt gerespecteerd als gemeentelijk en cultuurhistorisch monument als onderdeel van de hoofdgroenstructuur. De omsloten graftuin zal haar eigen gebruiksregels, openingstijden en onderhoud behouden opdat de rust en het groen beschermd blijven.

“Met de komst van veel nieuwe inwoners is het van belang om plekken van reuring aan te wijzen, zodat plekken van rust kunnen worden en beschermd; Huis te Vraag is zo'n plek van rust”, is te lezen in de nota van beantwoording waar Huis te Vraag een aparte alinea kreeg door de vele inspraakreacties.

Een geruststelling en verademing voor de bijna 6000 sympathisanten die onze petitie hebben ondertekend om het groen en de rust te beschermen op Huis te Vraag.

Dank voor uw steun!

09-02-2022

Open Huis te Vraag

Afgelopen maand is Huis te Vraag door de gemeente Amsterdam uitgroepen tot erfgoed van de week. En in het weekeind van 11 en 12 september zijn wij onderdeel van Open Monumentendag 2021 Van harte welkom tijdens ons Open Huis en tuin, voor ons programma zie www.huistevraag.nl/agenda

https://www.amsterdam.nl/kunst-cultuur/monumenten/erfgoed-week/huis-te-vraag/

https://www.openmonumentendag.nl/comite/amsterdam/

.

29-08-2021

Fietsbrug?

De projectgroep is ook voornemens een brug over de Schinkel te willen bouwen. Wij zijn uiteraard niet tegen een goede infrastructuur voor met name de komende bewoners van het Schinkelkwartier.

+Lees meer...

Maar net zoals voor de fiets en wandelpaden door Huis te Vraag bestaat er ook voor de geplande brug een voor de hand liggend, veel beter en goedkoper alternatief. Teken ook deze petitie zodat eveneens het 'Weiland van Uitzicht' het oud Noord-Hollands landschap van begin van de 20e eeuw blijft representeren. https://petities.nl/petitions/stop-de-brug-van-het-jaagpad-naar-deschinkeleilanden/signatures?locale=nl

09-05-2021