U, de petitionaris
Whatsapp image 2019 08 06 at 09.37.17

Behoud openbare functie van 'Het Goudhoekje' op Bergselaan 186 in Rotterdam

625 ondertekeningen

Behoud van de publieke functie van een monumentale winkel/cafe ruimte. "Rotterdam zal nooit geen Berlijn worden maar als we de bestaande mogelijkheden koesteren ipv elimineren, dan wordt de stad wel aantrekkelijker, voor buurtbewoners en ver daarbuiten!" Aldus STG 8 X 10

Petitie

Wij

Liefhebbers van Cultureel Erfgoed en het behoud daarvan, bewoners van Rotterdam en verre omstreken.

 

constateren dat:

  • Dat 'Het Goudhoekje' op Bergselaan 186 in Rotterdam van functie dreigt te veranderen
  • Dat het voor eeuwig verdwijnen van een 'Wonderlijke Lokatie met Publieke Functie' (door toedoen van wanbeleid met leegstand tot gevolg) verre van wenselijk is.
  • Dat dit reden is voor 'openbare verkoop' met bestemming 'woonhuis' vinden wij onacceptabel.
  • Hiermee verdwijnt een café; een bijzonder decor uit de tijd van banketbakkerij Vroon; laagdrempelige samenkomst van bewoners wat zomaar kan leiden tot verbroedering in de wijk en ver daarbuiten.

 

en verzoeken

Géén woonbestemming op deze lokatie maar het behouden van de horeca bestemming met daarbij een fatsoenlijke culturele invulling en wijkgerichte activiteiten. Iets wat past in het Liskwartier en wat de reeds bestaande culturele wandelroutes kan versterken. Bij deze het verzoek om 'Het Kleinste Theater' van Rotterdam te realiseren met toegankelijke uitstraling in het engelachtige decor van Rotterdams cultureel erfgoed.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Rotterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
29-11-2021 
Petitionaris:
Eveline Ketterings 
Organisatie:
Stichting 8 X 10 / Ukulele Paradijs 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Somewhere between

Wij hebben de winkel alvast vereeuwigd in dit lied.

28-08-2019