You, the petitioner
Whatsapp image 2019 08 06 at 09.37.17

Behoud openbare functie van 'Het Goudhoekje' op Bergselaan 186 in Rotterdam

625 signatures

Behoud van de publieke functie van een monumentale winkel/cafe ruimte. "Rotterdam zal nooit geen Berlijn worden maar als we de bestaande mogelijkheden koesteren ipv elimineren, dan wordt de stad wel aantrekkelijker, voor buurtbewoners en ver daarbuiten!" Aldus STG 8 X 10

Petition

We

Liefhebbers van Cultureel Erfgoed en het behoud daarvan, bewoners van Rotterdam en verre omstreken.

 

establish that:

  • Dat 'Het Goudhoekje' op Bergselaan 186 in Rotterdam van functie dreigt te veranderen
  • Dat het voor eeuwig verdwijnen van een 'Wonderlijke Lokatie met Publieke Functie' (door toedoen van wanbeleid met leegstand tot gevolg) verre van wenselijk is.
  • Dat dit reden is voor 'openbare verkoop' met bestemming 'woonhuis' vinden wij onacceptabel.
  • Hiermee verdwijnt een café; een bijzonder decor uit de tijd van banketbakkerij Vroon; laagdrempelige samenkomst van bewoners wat zomaar kan leiden tot verbroedering in de wijk en ver daarbuiten.

 

and request

Géén woonbestemming op deze lokatie maar het behouden van de horeca bestemming met daarbij een fatsoenlijke culturele invulling en wijkgerichte activiteiten. Iets wat past in het Liskwartier en wat de reeds bestaande culturele wandelroutes kan versterken. Bij deze het verzoek om 'Het Kleinste Theater' van Rotterdam te realiseren met toegankelijke uitstraling in het engelachtige decor van Rotterdams cultureel erfgoed.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Rotterdam 
Petition desk:
Closing date:
2021-11-29 
Lead petitioner:
Eveline Ketterings 
Organisation:
Stichting 8 X 10 / Ukulele Paradijs 
Website:

History

Signatures

Updates

Somewhere between

Wij hebben de winkel alvast vereeuwigd in dit lied.

2019-08-28