U, de petitionaris
Dsc01655  619606175

Behoud het voormalige Caland Lyceum

229 ondertekeningen

De gemeente Rotterdam wil het schoolcomplex van het voormalige Caland Lyceum aan de Argonautenweg in de wijk 110-Morgen slopen. Echter, in 2002 lag er al een plan om de school aan te wijzen als gemeentelijk monument. Dit plan is nu plotsklaps van tafel geveegd.

Petitie

Wij

oud-Calanders, architectuurliefhebbers, overigen die het Caland een warm hart toedragen

 

constateren dat:

  • dat het Caland Lyceum Rotterdam een markant voorbeeld is van de architectuur uit begin van de jaren ’60 en van grote cultuurhistorische waarde is
  • dat de voorgevel van het hoofdgebouw een prachtige wandsculptuur draagt van de kunstenaar Louis van Roode
  • dat deze zaken door de gemeente zijn onderkend en zij daarom al in 2002 het plan had het Caland Lyceum aan te wijzen als gemeentelijk monument
  • dat dit plan is nu van tafel is geveegd.

 

en verzoeken

heroverweging van het voornemen om het Caland Lyceum te slopen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Rotterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
01-01-2017 
Petitionaris:
Kees Nolet 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Voormalig Caland Lyceum gaat definitief tegen de vlakte

Uit een artikel in het Algemeen Dagblad van 26 januari 2017 blijkt dat, ondanks de cultuurhistorische waarde, het voormalige Caland Lyceum definitief wordt gesloopt. Volgens dit artikel steunt een raadsmeerderheid het voorstel van wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs, CDA) om het pand van de Wolfert Dalton school te vervangen door nieuwbouw.

+Lees meer...

Dit bleek tijdens de commissievergadering van 25 januari. Tot teleurstelling van onder meer coalitiepartij D66, wist de Jonge te voorkomen dat een alternatief renovatieplan wordt opgesteld. Te duur, aldus de Jonge, en bovendien zijn de leerlingen volgens hem niet gebaat bij nog meer oponthoud. De Jonge hoopt dat de in het gebouw verwerkte kunst van Louis van Roode (een reusachtig betonreliëf en een glas-in-loodraam) behouden kan blijven in het nieuwe onderkomen.

27-01-2017

Bespreking Sloop voormalig Caland Lyceum in de commissie Bouwen, Wonen en Buitenruimte 25 januari a.s.

Geachte heer/mevrouw,

Hierbij attendeer ik u op de bespreking van agendapunt 7 (Sloop voormalig Caland Lyceum Argonautenweg) van de overlegvergadering van de commissie Bouwen, Wonen en Buitenruimte op woensdag 25 januari a.s. in de raadzaal van het stadhuis, Coolsingel 40.

+Lees meer...

Het agendapunt zal om ca. 10.30 uur aan de orde komen.

De agenda en bijbehorende stukken kunt u raadplegen op:

https://rotterdam.notudoc.nl/cgi-bin/agenda.cgi/action=view/id=6246

U kunt de vergadering ook live volgen op:

https://rotterdam.raadsinformatie.nl/

23-01-2017

De petitie is gesloten

De petitie is gesloten en ingediend bij de griffie van de gemeenteraad van Rotterdam, voorzien van de 185 namen van alle ondertekenaars..

16-01-2017