U, de petitionaris
Siren 5006181 1280

Behoud het luchtalarm in Nederland

1.828 ondertekeningen

In een wereld waar technologie voortdurend evolueert, staan we op het punt om een vitaal onderdeel van onze nationale veiligheid te verliezen: het luchtalarm. Deze sirenes, die elke eerste maandag van de maand te horen zijn, vormen al decennialang een cruciale pijler om de bevolking te waarschuwen.

Petitie

Wij

bezorgd om veiligheid, waaronder ouderen, ouders en jongeren

 

constateren dat:

  • het luchtalarm een cruciaal onderdeel is van ons nationale veiligheids- en waarschuwingssysteem, die in noodsituaties levens kunnen redden.
  • het behoud van het luchtalarm garandeert dat iedereen in Nederland, ongeacht locatie of toegang tot technologie, snel gewaarschuwd kan worden bij dreigend gevaar.
  • het van essentieel belang is dat dit directe en betrouwbare waarschuwingssysteem behouden blijft voor onze collectieve veiligheid, naast het NL-Alert systeem.

 

en verzoeken

het besluit tot afschaffing van het luchtalarm te heroverwegen en het te behouden en te moderniseren als een betrouwbaar waarschuwingsmiddel voor alle inwoners van Nederland.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
30-05-2024 
Petitionaris:
Tristan van Beek 

Geschiedenis

Ondertekeningen