U, de petitionaris

Andere aanpak formatie

14 ondertekeningen

Het samenstellen van een nieuwe regering verloopt bijzonder traag en langs onbegrijpelijke wegen. Mede door de tussenschakels informateurs is het proces inhoudelijk onduidelijk evenals de richting en mogelijke uitkomst. Waardoor de grote problemen van ons land blijven liggen. Steeds meer kiezers vinden dat hun stem geen recht wordt gedaan. De leider van de grootste partij moet als enige en eerste zonder tussenkomst van informateurs direct de opdracht krijgen een nieuwe regering samen te stellen. Lukt het niet binnen max. 2 maanden dan gaat de opdracht naar de volgende grootste partij. Lukt het die ook niet, dan komen er nieuwe verkiezingen.

Petitie

Wij

kiezers die het gevoel hebben dat hun stem genegeerd wordt, ontevreden zijn over het verloop van de formatie en vinden dat het aanpakken van de problemen van ons land de hoogste prioriteit moet hebben.

 

constateren

dat de problemen van ons land blijven liggen als gevolg van een onduidelijk en trage formatie. Denk aan onder meer woningbouw, klimaat, energie, immigratie, gezondheidszorg, herstel economie na covid,

 

en verzoeken

de Tweede Kamer de leider van de grootste partij als eerste en enige en zonder tussenkomst van informateurs direct de opdracht te geven een nieuwe regering samen te stellen. Lukt het niet binnen maximaal twee maanden dan gaat de opdracht naar de volgende grootste partij. Lukt het die ook niet, dan komen er nieuwe verkiezingen.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
12-12-2021 
Status:
Ingetrokken 

Geschiedenis

Ondertekeningen