You, the petitioner

Andere aanpak formatie

14 signatures

Het samenstellen van een nieuwe regering verloopt bijzonder traag en langs onbegrijpelijke wegen. Mede door de tussenschakels informateurs is het proces inhoudelijk onduidelijk evenals de richting en mogelijke uitkomst. Waardoor de grote problemen van ons land blijven liggen. Steeds meer kiezers vinden dat hun stem geen recht wordt gedaan. De leider van de grootste partij moet als enige en eerste zonder tussenkomst van informateurs direct de opdracht krijgen een nieuwe regering samen te stellen. Lukt het niet binnen max. 2 maanden dan gaat de opdracht naar de volgende grootste partij. Lukt het die ook niet, dan komen er nieuwe verkiezingen.

Petition

We

kiezers die het gevoel hebben dat hun stem genegeerd wordt, ontevreden zijn over het verloop van de formatie en vinden dat het aanpakken van de problemen van ons land de hoogste prioriteit moet hebben.

 

observe

dat de problemen van ons land blijven liggen als gevolg van een onduidelijk en trage formatie. Denk aan onder meer woningbouw, klimaat, energie, immigratie, gezondheidszorg, herstel economie na covid,

 

and request

de Tweede Kamer de leider van de grootste partij als eerste en enige en zonder tussenkomst van informateurs direct de opdracht te geven een nieuwe regering samen te stellen. Lukt het niet binnen maximaal twee maanden dan gaat de opdracht naar de volgende grootste partij. Lukt het die ook niet, dan komen er nieuwe verkiezingen.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2021-12-12 
Status:
Withdrawn 

History

Signatures