U, de petitionaris

Afschaffing kinderbijslag

5 ondertekeningen

Jaarlijks wordt er door veel ouders/verzorgers misbruik gemaakt van overheidsgeld door kinderen te nemen omwille financiële redenen. Zo zijn er vrouwen in de bijstand die in verwachting raken om onder de sollicitatieverplichting uit te komen. Kinderbijslag is een financiële extraatje zonder dat er gewerkt voor hoeft te worden. Dit stimuleert sommige gezinnen om zo veel mogelijk kinderen te nemen. Immers, hoe meer kinderen, hoe meer kinderbijslag. Hiermee wordt de afstand tot de arbeidsmarkt alsmaar groter.

Daarnaast zijn er stellen die zoveel mogelijk kinderen nemen om zo hun (goedkope) tijdelijke huis niet uitgezet te kunnen worden. Oog voor het echte belang van het kind is er niet meer.

Het is absurd dat in een overbevolkte land als Nederland waar goed onderwijs en betaalbare woonvoorzieningen alsmaar schaarser wordt, nog meer geboorten wordt gestimuleerd in de vorm van financiële prikkels.

Afschaffing van de kinderbijslag zou de drempel om kinderen te nemen omwille financiële redenen kunnen verhogen en bij kunnen dragen aan de strijd tegen overpopulatie.

Petitie

Wij

De werkende beroepsbevolking

 

constateren

Dat er volop misbruik wordt gemaakt van kinderbijslag waardoor werken voor inkomsten een onaantrekkelijk alternatief blijft.

 

en verzoeken

Kinderbijslag af te schaffen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Petitionaris:
Arzu Üner  

Geschiedenis

Ondertekeningen