U, de petitionaris
A88d872d 3493 4eee a52a 40588783d535

Stop de gijzeling van verstandelijk gehandicapten

1.851 ondertekeningen

Nu iedereen weer meer vrijheden krijgt in deze vreemde periode houden de zorgcentra voor verstandelijk en of lichamelijk gehandicapten deze mensen angstvallig binnen! Het VGN (Vereniging Gezondheidszorg Nederland) stelt echter duidelijk dat er per cliënt bekeken moet worden of er meer contact mogelijk is. Logeren bij familieleden thuis is nu niet mogelijk en deze mensen snappen niet waarom hun levens zo drastisch zijn veranderd. Zij worden vastgehouden binnen hun eigen woongroep en mogen niet naar familie. Deze mensen lopen in de woongroep zoveel risico met minimaal 20 verschillende begeleiders die allemaal naar huis, supermarkt enzovoort gaan, maar hun familie aanraken of knuffelen mag niet! Wil je ze meenemen uit de instelling dan kun je hun plaats in de instelling kwijtraken en hier moet je ook voor tekenen! Deze mensen zijn gewoon gegijzeld. Vanaf 1 juli zou er pas weer enige mogelijkheid zijn voor een logeeradres (vaak bij papa en mama thuis waar ze al jaren in de weekenden komen). Deze mensen die vaak zo puur en eerlijk zijn begrijpen er niks van. Degenen met agressief gedrag worden agressiever, de lieve, niet voor zichzelf op komende, cliënten stompen af en krijgen een enorme mentale tik. De richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid zijn: NEE, TENZIJ, waarmee verplicht wordt aan de zorginstelling te kijken wat er per cliënt mogelijk en noodzakelijk is voor hun mentale welzijn. Helaas wordt de TENZIJ niet toegepast waardoor deze mensen nu nog langer moeten wachten voordat hun, vaak toch al beperkte, leven nu is verworden tot een soort TBS waarbij elkaar aanraken een “eng en bijna gevaarlijk” iets is geworden in hun levens.

Petitie

Wij

Familieleden en verwanten van gehandicapten in een instelling

 

constateren

  • Dat onze zussen, broers, kinderen, familieleden en vrienden worden vergeten bij het weer opstarten van de maatschappij.

  • Dat deze groep mensen hier ongenadig hard door wordt getroffen.

  • 1 juli is veel te laat voor ze, ze hebben onze nabijheid zo hard nodig in deze voor hen zware tijd!

  • De lockdown-maatregelen moeten voor hen worden opgeheven zodat zij weer naar hun “logeer-adressen” mogen, eventueel met een corona-test voordat zij weer naar hun eigen woning gaan.

 

en verzoeken

Dat zorginstellingen worden verplicht beter om te gaan met de TENZIJ-regeling conform de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid en het VGN.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
21-08-2020 
Petitionaris:
Babs Beimer 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Nog zeer actueel!

Bijna 1900 ondertekenaars verder en nu staan we op een tweesprong: de meeste gehandicapten mogen weer naar hun logeeradressen, maar voor hoe lang? Wat als er een griepgolf(je) komt? Zijn onze familieleden dan weer de pisang? Gaan we dan weer in een lockdown? Voor een heleboel instellingen is er nog steeds sprake van dagbesteding op de woongroep. Ik ga deze petitie aanbieden aan een lid van het kabinet, hoe dan ook, dus ondertekenen en delen om te zorgen dat ook voor onze familieleden de vrijheid weer terugkomt.

+Lees meer...

Het is nog lang niet normaal en dat moet het wel snel weer worden! Extra medicatie toedienen om deze mensen rustig te houden gebeurt veelvuldig en is absoluut niet wenselijk!

03-07-2020