You, the petitioner
A88d872d 3493 4eee a52a 40588783d535

Stop de gijzeling van verstandelijk gehandicapten

1,864 signatures

Nu iedereen weer meer vrijheden krijgt in deze vreemde periode houden de zorgcentra voor verstandelijk en of lichamelijk gehandicapten deze mensen angstvallig binnen! Het VGN (Vereniging Gezondheidszorg Nederland) stelt echter duidelijk dat er per cliënt bekeken moet worden of er meer contact mogelijk is. Logeren bij familieleden thuis is nu niet mogelijk en deze mensen snappen niet waarom hun levens zo drastisch zijn veranderd. Zij worden vastgehouden binnen hun eigen woongroep en mogen niet naar familie. Deze mensen lopen in de woongroep zoveel risico met minimaal 20 verschillende begeleiders die allemaal naar huis, supermarkt enzovoort gaan, maar hun familie aanraken of knuffelen mag niet! Wil je ze meenemen uit de instelling dan kun je hun plaats in de instelling kwijtraken en hier moet je ook voor tekenen! Deze mensen zijn gewoon gegijzeld. Vanaf 1 juli zou er pas weer enige mogelijkheid zijn voor een logeeradres (vaak bij papa en mama thuis waar ze al jaren in de weekenden komen). Deze mensen die vaak zo puur en eerlijk zijn begrijpen er niks van. Degenen met agressief gedrag worden agressiever, de lieve, niet voor zichzelf op komende, cliënten stompen af en krijgen een enorme mentale tik. De richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid zijn: NEE, TENZIJ, waarmee verplicht wordt aan de zorginstelling te kijken wat er per cliënt mogelijk en noodzakelijk is voor hun mentale welzijn. Helaas wordt de TENZIJ niet toegepast waardoor deze mensen nu nog langer moeten wachten voordat hun, vaak toch al beperkte, leven nu is verworden tot een soort TBS waarbij elkaar aanraken een “eng en bijna gevaarlijk” iets is geworden in hun levens.

Petition

We

Familieleden en verwanten van gehandicapten in een instelling eisen duidelijke richtlijnen voor onze familieleden die onze nabijheid zo hard nodig hebben in deze voor hen zware tijd! 1 juli is veel te laat voor onze familieleden.

 

observe

Dat onze zussen, broers, kinderen, familieleden en vrienden worden vergeten bij het weer opstarten van de maatschappij. Wij constateren ook dat deze groep mensen hier ongenadelijk hard door wordt getroffen. Wij willen dat de lockdown maatregelen voor hen worden opgeheven en dat zij weer naar hun “logeer-adressen” mogen. Eventueel met een Corona-test voordat zij weer naar hun eigen woning gaan.

 

and request

Dat zorginstellingen worden verplicht beter om te gaan met de TENZIJ-regeling conform de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid en het VGN.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Kabinet 
Petition desk:
Closing date:
2020-12-31 
Lead petitioner:
Babs Beimer 
Website:

History

Signatures

Updates

Vaccinaties?

Goedemiddag mede-ondertekenaars,

Sorry dat jullie zo lang niks van me hebben gehoord. Ik maak me zorgen om onze familie-leden! Zullen zij in januari een Corona-vaccin krijgen en wat zijn dan de gevolgen? Mag een zorginstelling besluiten om al onze familieleden met een beperking in te enten? Zomaar even iets om over na te denken toch? Ik heb de sluitingsdatum van deze petitie verruimd en ben druk zoekende naar iemand aan wie ik de petitie kan aanbieden.

+Read more...

Uiteraard houd ik jullie op de hoogte.

Ja: helaas heeft de lockdown er mede voor gezorgd dat mijn lieve zus achteruit is gegaan. Wat is het fijn dat wij onze familieleden weer naar huis mogen halen en ze weer kunnen bezoeken! Maar ik maak me wel echt veel zorgen wat deze rare tijd nog met ze gaat doen...

Hartelijke groet, Babs

2020-12-04

Nog zeer actueel!

Bijna 1900 ondertekenaars verder en nu staan we op een tweesprong: de meeste gehandicapten mogen weer naar hun logeeradressen, maar voor hoe lang? Wat als er een griepgolf(je) komt? Zijn onze familieleden dan weer de pisang? Gaan we dan weer in een lockdown? Voor een heleboel instellingen is er nog steeds sprake van dagbesteding op de woongroep. Ik ga deze petitie aanbieden aan een lid van het kabinet, hoe dan ook, dus ondertekenen en delen om te zorgen dat ook voor onze familieleden de vrijheid weer terugkomt.

+Read more...

Het is nog lang niet normaal en dat moet het wel snel weer worden! Extra medicatie toedienen om deze mensen rustig te houden gebeurt veelvuldig en is absoluut niet wenselijk!

2020-07-03