You, the petitioner

Updates

We koersen af op de nieuwe onderwijsramp: curriculum.nu

Artikel Volkskrant: https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/we-stevenen-af-op-een-onderwijsramp-maar-niemand-ligt-er-wakker-van~b08a114c/

2019-10-12 | Petition Curriculum.niet

***BELANGRIJK***

Met uw steun kunnen wij het verschil maken..

Brochure van K3Delta

Hallo allemaal,

Graag weer maximaal delen, K3Delta die de opdracht van Staatsbosbeheer heeft gekregen om het voormalige grindgat te herinrichten heeft een brochure uitgebracht met daarin best wel gedetailleerd de toekomst. Nieuw daarin is dat men ook weer klei gaat afgraven aan de westzijde om de boel te financieeren en mooie poelen te vormen . Op zich geen probleem lijkt mij . Dat de kanten hier en daar wat minder stijl gemaakt worden ook geen punt. Het ondiepen in zijn geheel snap ik niet temeer omdat het gat helemaal GEEN 20 METER DIEP is!!! Ik kom op 2 plaatsen niet verder dan 16meter bij dit (vrij normale) waterpeil.

+Read more...

De rest van het gat is zo'n 10 meter diep oplopend naar de oevers oost en west en naar het strand. Ondieper maken ne veel planten laten groeien werken alleen maar blauwalg in de hand lijkt mij. Ook komen er eilanden in die het weidse van de plas wegnemen en het onaantrekkelijker maken voor zeilers. Afijn kijk zelf in de brochure en oordeel!

2020-08-15 | Petition Houd Maneswaard open

Update 14 augustus 2020

Een update over de stand van zaken rond de petitie tegen de sloop van “De Lux” en voor het behoud van de functies van het pand als theater en restaurant.

Na het aanbieden van de eerste 1200 handtekeningen, op 25 juni, lijkt het stil geworden, maar niets is minder waar. Vanuit de diverse lokale politieke partijen werd er gevraagd hoe ze konden helpen in deze strijd.

+Read more...

Vanuit de ondertekenaars kwamen tips op juridisch vlak en andere suggesties.

Op dit moment lopen er een aantal onderzoeken naar de manier waarop de sloop van ons theater, De Lux, voorkomen kan worden. Om de projectontwikkelaar niet in onze kaarten te laten kijken kunnen we niet ingaan op de manier waarop wij de sloop proberen te voorkomen.

Wat belangrijk is om te weten is dat de gemeente en de gemeenteraad vaak spreken over burgerparticipatie en burgerbelang.

Burgerbelang draait om de vraag: wie zijn de belanghebbende bewoners? Zijn dat de bewoners van de direct aanliggende appartementen? 6 stuks Zijn dat de gezamenlijke havenbewoners? 350 stuks of Zijn WIJ dat, de bewoners van Zeewolde die de petitie tekenden? Inmiddels 1400.

Mochten jullie mensen uit de lokale politiek spreken, stel deze vragen. Laat ze maar uitleggen hoe zij denken over burgerparticipatie, de voorgenomen sloop van "De Lux" en de gepresenteerde bouwplannen. Maar laat ze uitleggen wie de belanghebbenden in deze kwestie zijn.

Burgerparticipatie. Alles wat wij als burgers doen om de lokale politiek duidelijk te maken wat WIJ willen. Ik denk dat onze petitie een mooi voorbeeld is van burgerparticipatie waar de lokale overheid niet omheen kan.

Dus de stilte is oorverdovend en we werken aan het behoud van The Lux, als theater en restaurant, en daarvoor is ook het aanspreken van lokale politici belangrijk. Dat kunt u met zijn allen nog beter dan dat wij van de petitie kunnen doen.

2020-08-14 | Petition Stop plan De Aanloop Zeewolde

1.175 keer bedankt!

Wauw, wat zitten we al op een mooi aantal ondertekeningen. Ik wil jullie bedanken dat jullie zo massaal reageren op de petitie.

+Read more...

Dit laat toch wel zien hoe dit onderwerp leeft in Ede en omgeving. Ik bekijk elke ondertekening en lees jullie opmerkingen. Leuk om te zien dat jullie allemaal zo enthousiast zijn, tips geven en zelfs aanbieden om te helpen of te ondersteunen. Alles is zeer welkom! Ik wil jullie dan ook vragen om de petitie te blijven ondertekenen en delen, zodat we met z'n allen een statement kunnen maken. Want uiteindelijk ben ik niet perse de petitie gestart voor mijzelf maar vooral voor Ede en de Edenaar!

2020-08-14 | Petition Recreatieplas voor Ede

Liesbeth Peper (81) van de Olsterkampweg 41 is blij met petitie

Mevr. Peper strijdt al langere tijd voor behoud van haar huisje.

+Read more...

De montagewoning aan de Olsterkampweg staat op de nominatie om gesloopt te worden, maar ze legt zich er niet zomaar bij neer. Ze werkt graag mee aan het ophalen van ondertekeningen van deze petitie. Dus... u kunt haar aan de deur verwachten.

Lees haar verhaal hier

RTL Nieuws bericht over hittestress bij dieren in de brandende zon

Hittestress bij dieren in brandende zon: 'Ze kunnen overlijden' https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/video/video/5176995/hittestress-bij-dieren-brandende-zon-ze-kunnen-overlijden .

Wat gebeurt er in Nederland? heeft dit een relatie met de hitte? Wat zijn die pijlen toch?

Wat gebeurt er in Nederland? heeft dit een relatie met de hitte? Wat zijn die pijlen toch? Bekijk dit onderzoek via deze video.

https://www.youtube.com/watch?v=TMiojLkO064&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3L22aDdwzD-w2JoKY1HTSKo41NI2nxmmVohMPLqd90r_gcoXJQLS3Z4.

Bericht uit Brabants Dagblad van donderdag 13 aug

Schaijk laat populaire postbezorger Okan niet zomaar gaan: petitie meer dan 1400 keer getekend

SCHAIJK - Hij is amper een paar weken weg, maar nu al verlangt Schaijk massaal terug naar de meest populaire postbezorger die het dorp ooit gekend heeft. In nog geen dag tijd is de online petitie voor de terugkeer van bezorger Okan Tural al meer dan 1400 keer ondertekend.

,,Hij heeft een klik met het hele dorp", zegt Anja Maathuis, die de petitie aan het eind van dinsdagmiddag online plaatste.

+Read more...

,,En op den duur wist hij precies wat de mensen het liefst hadden. Pakketje achter de container plaatsen, bij het muurtje zetten, naar de buren brengen. Van tientallen Schaijkenaren had hij zelfs het telefoonnummer. Hij deed het werk fantastisch. Een toppertje.”

ADVERTENTIE

Weinig mensen hadden de afgelopen drie jaar meer contact met de bezorger dan Maathuis. Met haar zaak The Read Shop heeft ze immers hét pakketpunt van Schaijk in huis. Elke dag kwam hij er spulletjes afgeven. ,,En dan wist hij de mensen in de winkel precies te vertellen wie er later die dag nog een pakketje kon verwachten. Hij was tegen iedereen even aardig.”

Nog niet vergeten Vlak voor de zomervakantie kreeg Maathuis het vervelende bericht dat de populaire bezorger, die in het dorp uitsluitend bij zijn voornaam wordt aangesproken, elders wordt ingezet. Daar laat de winkelier het dus niet bij zitten. Bij wijze van afscheidsgroet startte ze een petitie om Okan te bedanken voor zijn diensten in Schaijk. Amper een dag later zijn er al ruim 1400 handtekeningen binnen. ,,Ongelofelijk dat het zó hard gaat. Maar ik gun het hem van harte. Van de meeste vaste gezichten heeft hij niet eens afscheid kunnen nemen. Nu ziet hij alsnog dat we hem in Schaijk niet vergeten zijn.”

Bij Post NL kunnen ze de warme woorden uit het dorp wel waarderen. ,,Het is super dat Okan zo'n graag geziene gast is in Schaijk”, zegt een woordvoerder van het postbedrijf. ,,Die sterke band tussen een bezorger en een dorp zie je wel vaker. Zeker in een kleine gemeenschap.”

Mogelijke terugkeer Tural doet zijn werk zó goed dat Post NL hem willen inzetten bij de opleiding van nieuwe bezorgers. Die zijn mede door de coronacrisis hard nodig. Hoe lang dat opleidingstraject precies duurt, kan de woordvoerder niet zeggen. ,,Maar zeker niet eeuwig. Wat ons betreft hoeft hij zeker geen definitief afscheid van Schaijk te nemen.”

En de bezorger zelf? Die wil de opschudding in het dorp niet groter maken dan die al is. Daarom wil hij liever niet met de pers praten

2020-08-13 | Petition Okan moet in Schaijk blijven