Het beleid van petities.nl is sinds het begin in 2005 om geen petities toe te staan aan organisaties die niet 'petitionabel' zijn, zoals uitvoeringsorganisaties van overheidsbeleid.
Zo moet een petitie over toestanden met rijbewijzen bij het CBR niet naar het CBR maar naar de minister die uiteindelijk de eindverantwoordelijke is van het CBR. De Tweede Kamer ontvangt de petitie en stelt er een vraag over aan de minister en die grijpt in. Zo hoort het te gaan.
De publieke omroep hoort ook in de categorie van uitvoeringsorganisaties. Die houden zich aan de Mediawet waarin allerlei taken en verplichtingen staan. Vanaf nu staan we wel bepaalde petities toe over het beleid van de NPO.
Petities over het veranderen van de Mediawet zijn voor Den Haag en konden altijd al.
Door die Mediawet hebben de politici in Den Haag geen rechtstreekse invloed op de publieke omroep, ze kunnen alleen de kaders veranderen. Wat het NPO-bestuur precies daarbinnen doet is aan de NPO. Sinds de omroepverenigingen programma's leveren aan de NPO is er geen (democratische) input meer over de programmering, het is de NPO die bepaalt wat er uitgezonden wordt, niet de omroep.
Die Mediawet lijkt op hoe het met de kunst gaat. De politiek heeft geen rechtstreekse invloed op de kunst, er zitten organisaties tussen die geld verdelen op basis van allerlei door Den Haag vastgestelde kaders. Zo blijft de politiek buiten smaak-kwesties.
Ook op petities.nl staan we geen petities toe over wat wel of niet goede, slechte, populaire, ongewenste, kwetsende, noodzakelijke of smakeloze programmatitels zijn. Daar houden we wel aan vast.
Maar petities die gaan over het beleid van de NPO staan we voortaan wel toe. De Tweede Kamer kan de minister daar dan vragen over stellen. Ook al zal de minister antwoorden dat het toegestaan is binnen de huidige Mediawet, het kan mogelijk tot gevolg hebben dat de Mediawet uiteindelijk aangepast wordt. In theorie kan zelfs de NPO erop reageren, maar verwacht daar niets van. De organisatie is niet petitionabel en heeft tot nu toe nooit gehoor gegeven aan een petitie.
Omroepverenigingen zijn en waren altijd al petitionabel vanuit de leden. Zoals elke vereniging tijdens de algemene ledenvergadering petities gericht aan het bestuur zal moeten behandelen. Maar zoals gezegd doen omroepverenigingen er weinig meer toe.
Petitie online! .
De petitionaris van de petitie Lees het geschiedenisboek 'Op veler verzoek' over petities vraagt u de petitie te ondertekenen:
"De politiek historicus Joris Oddens heeft een boek geschreven over een periode in de geschiedenis waarin 'individuen en groepen die niet behoorden tot de stedelijke, protestantse, mannelijke bestuurselite toch volop deel aan het politieke proces' namen. Dankzij verzoekschriften en petities.
De stichting Petities.nl moet kennis nemen hiervan."
https://opvelerverzoek.petities.nl
Wilt u deze of een andere petitie ook aandacht geven hier?.
Het is alweer even geleden dat de petitie is gestart en heel veel aandacht kreeg. Daarna is er best wel wat veranderd, de politie heeft een extra wijkagent benoemd voor Vlaardingen Centrum. Daarnaast lopen er veel aspirant agenten door het centrum, je ziet elke dag koppeltjes lopen.
Ook de handhaving zien we veel meer in het centrum, er zijn korte lijntjes en op overlast wordt heel snel gereageerd.
De petitie gaan we nog steeds overhandigen, maar we zijn al heel blij met de stappen die zijn gezet.
Namens de ondernemers,
Marnix Alderliesten
.
Beste mensen,
De meeste politieke partijen hebben het verkiezingsprogramma bekend gemaakt. Geen enkele partij heeft een visie als in deze petitie in hun programma opgenomen.
Bent u lid van een politieke partij? Dan mag u een wijzigingsvoorstel doen om dit ook in het programma op te nemen.
Als er steun voor is vanuit andere partijleden, kunnen we het misschien samen voor elkaar krijgen om dit op de landelijke politieke agenda te krijgen!
Samen gaan we voor verandering!
Met vriendelijke groet, Maria Das.
Petitie gaat 26-09-2023 aangeboden worden.
Beste ondertekenaars van de petitie,
Ter voorbereiding op een gesprek met verantwoordelijk wethouder Bas van der Pol op 5 oktober aanstaande én voor het proces daarna, zijn we op zoek naar betrokkenen die vanuit eigen kracht en passie een bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van de 2e arm van de Piushaven in een open planproces. Dat kan zowel direct als indirect (bij specifieke vragen oid), beide erg gewaardeerd!
We zijn op zoek naar mensen met kennis en ervaring met de volgende invalshoeken; - juridisch - sociaal-maatschappelijk - financieel - creatief / ontwerp / kunst - participatieprocessen - wonen - en elke invalshoek waarvan je zelf denkt dat die een toegevoegde waarde zou kunnen hebben.
We zijn op zoek naar een brede afvaardiging; jong, oud, dik en dun.
Daar waar je het voor doet is een ruimtelijke ontwikkeling rond de 2e arm van de Piushaven die recht doet aan de historische structuur én een open planproces waarin omwonenden en liefhebbers van de Piushaven samen een plan maken.
Graag horen we van je! Mede namens John La Haye en Caroline Docters van Leeuwen, Thijs Witjes petitionaris
Na 1 week 2.600 steunbetuigingen en een blije Ruben.
Raadsfracties Gemeente Dordrecht gevraagd naar hun positie in zake dit dossier.
Intrekken die aangifte..
Franse minister van transport Clément Beaune wil een minimumprijs voor vliegtickets. "Vliegtickets van €10 dat kan niet meer".