You, the petitioner

Updates

Doe de school weer open

Een ondertekenaar vraagt u de petitie Doe de school weer open te ondertekenen:

doedeschoolweeropen.petities.nl

en daarna anderen uit te nodigen dat ook te doen.

Wilt u deze of een andere petitie ook aandacht geven hier?

2021-01-15

Iedereen kan voordringen bij het halen van een prik ...

Zo kopt RTL nieuws Dit geldt dus niet voor mensen die toevallig geboren zijn in 1956-1960. Zij zouden al lang aan de beurt geweest zijn bij de GGD.

+Read more...

En velen van hen hebben ook nog eens een medische aandoening waardoor ze aan de beurt zouden zijn. Mensen onder de 60 mogen afspraak maken, zij niet.

Sterker nog als het mensen uit het jaar 1956-1960 lukt om een afspraak te maken dan worden ze later terug gebeld en wordt de afspraak geannuleerd.

Nog sterker in de Facebookgroep die we hebben vertelde iemand dat ze bij de GGD op de stoel zat en toen controleerden ze haar geboorte jaar en werd ze zonder vaccinatie naar huis gestuurd. Weggestuurd als een klein kind. En de politie werd ook nog ingeschakeld toen ze niet weg wilde. Waar zijn we mee bezig in dit land? Hoe ver moet dit gaan?

We gaan door als groep 1956-1960 net zolang totdat iedereen als een volwaardige inwoner van dit land behandeld wordt. Fijn dat jullie allemaal zo mailen en aan de bel trekken overal. Bewaren jullie ook alles? Stel dat het tot een parlementaire enquête komt dan moet dit onderwerp prominent aan de orde komen dus hebben we alles nodig wat er nu geschreven wordt.

Samen Sterk!

Laatste nieuws!

Op dit moment is de stand 954 handtekeningen online en 77 opgehaald afgelopen zaterdag in het centrum van Vlissingen. Ook de posteractie waarbij je een foto maakt waarop je staat met de poster loopt goed. We kunnen hier al een mooie fotocollage van maken. Meer foto's zijn nog steeds van harte welkom.

+Read more...

Wilt u zelf niet op de foto maar wel een poster op uw raam, ook dat kan en misschien dat u daar dan wel een foto van kunt maken. De poster is te downloaden via: https://vlissingen.sp.nl/nieuws/2021/05/zekerheid-voor-de-piek Deze kunnen nog tot en met donderdag 20 mei, ivm de voorbereidingen voor het aanbieden van de petitie, worden gestuurd naar vlissingen@sp.nl

2021-05-18 | Petition De Piek moet blijven

Geen nieuwbouw in het Borrebos bij Paleis Soestdijk

De petitionaris van de petitie Geen nieuwbouw in het bij Paleis Soestdijk gelegen eeuwenoude Borrebos vraagt u de petitie te ondertekenen:

"Mee eens? Teken dan de petitie!"

behoudhetborrebos.petities.nl

"en nodig daarna anderen uit dat ook te doen."

Wilt u deze of een andere petitie ook aandacht geven hier?.

2021-05-18

Reactie Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Hallo allemaal, De petitie is inmiddels gedeeld met het kabinet. En vandaag heb ik een reactie ontvangen vanuit VWS.

+Read more...

Zie hieronder: Geachte heer Leistra,

Bedankt voor uw mails en het delen van uw verzoek om wedstrijden met publiek weer mogelijk te maken voor sportende kinderen. Ik beantwoord uw mails namens het ministerie van VWS.

Het is inderdaad erg vervelend voor sporters, ouders en clubs dat het nog niet mogelijk is om al wedstrijden tegen andere clubs te spelen en hier publiek bij toe te laten. Hoewel er langzaam meer ruimte ontstaat om maatregelen af te bouwen, moet die ruimte goed verdeeld worden over verschillende sectoren. Daarom wordt de heropening van de sport in verschillende stappen uitgevoerd. Daarbij wordt eerst de ruimte voor sportbeoefening binnen en buiten voor kinderen en volwassenen vergroot. Vervolgens wordt ook het spelen van en kijken naar wedstrijden weer mogelijk.

Het kabinet heeft een openingsplan opgesteld dat ingaat op deze stapsgewijze opening van verschillende sectoren. Op de website van de Rijksoverheid (Opening samenleving stap voor stap | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl) wordt dit openingsplan besproken. Hier wordt ingegaan op stapsgewijze opening van verschillende sectoren. Niet alles kan tegelijkertijd worden geopend, om op die manier stap voor stap te kijken wat mogelijk is zonder dat de besmettingen en ziekenhuisopnames direct snel oplopen. Bovendien is er beperkt ruimte voor versoepelingen, en is het ook van belang om die ruimte te verdelen over veel verschillende sectoren die nu beperkt of niet opengesteld zijn.

Tot slot wil ik u bedanken voor het delen van uw zorgen en het meedenken over het coronabeleid. Dit wordt zeer gewaardeerd. Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Publieksvoorlichting VWS

Enkele reacties ie ons aanspreken

We hebben via Email ook reacties binnengekregen. Een paar daarvan wil ik u niet onthouden:

Ik ben het roerend met je eens.

+Read more...

De Vullerschool is volgens mij in perfecte staat en ligt op de mooiste plaats. Hét Trefpunt daarentegen ligt op een van de gevaarlijkste plaatsen in ons dorp. Je kan wachten op grote ongelukken.

De Vullerschool moet in het dorp blijven! Met een speelveld in de buurt . Wat wil je nog meer. Waanzinnige geld verspilling. Het idee vervult mij met afschuw.

Hoi Henk, helemaal mee eens, mocht je nog hulp nodig hebben voor een grote protestdemonstratie, help ik graag mee, hartelijke groet ,..............................

Als oud- Gorsselnaar heb ik de petitie ondertekend. Succes met je actie!

Willen we de De Vullerschool behouden?

We zijn nu een paar dagen verder. We hebben 103 ondertekenaars gevonden die graag het behoud van de school willen.

+Read more...

Is dat wel voldoende? Ik vind van niet, uiteraard blijven we nog doorgaan maar we gaan pas actie ondernemen bij meer dan 350 ondertekenaars. Dus, bent u het met ons eens maar heeft u nog geen petitie ondertekend? Doe het dan de komende week. Wij zullen er heel blij mee zijn.

Ondertekenen!

De petitie is NU te ondertekenen! Deel dit met je vrienden en wie weet gaan ze er wat aan doen!

Alvast Bedankt!.

Tweet van minister De Jonge

Gisteren was dit een Tweet van de minister:

"Hugo de Jonge @hugodejonge Als antwoord op @jacqbroek Mensen vanaf 60 jaar, geboren in 1960 of eerder, kunnen op advies van de Gezondheidsraad veilig een prik met AstraZeneca blijven krijgen. Het is niet bekend of en wanneer deze groep een ander vaccin aangeboden krijgt.

+Read more...

^MM"

Als ik de minister was zou ik iets beter op letten op wat er namens hem getwitterd wordt. Namelijk hoezo veilig? En de minister heeft vorige week beloofd om binnen 2 weken met een brief te komen over wanneer er een ander vaccin aangeboden wordt. Dus er is wel bekend of er een ander vaccin aangeboden wordt. En wat ons betreft is dat zo snel mogelijk!