U, de petitionaris

Zorgbonus voor kinderopvangmedewerkers

10.322 ondertekeningen

Tijdens de coronapiek heeft de kinderopvang, met risico voor eigen gezondheid, kinderen opgevangen waarvan de ouders zelf een verhoogde kans op besmetting hadden. Nu bij de tweede golf vallen veel medewerkers uit waardoor anderen extra diensten moeten werken om iedereen op te vangen.

Petitie

Wij

De medewerkers uit de kinderopvang en gerelateerde branches,

 

constateren

  • dat wij volgens de overheid geen recht hebben op een zorgbonus.
  • dat wij daar wel recht op hebben gezien wij met gevaar voor eigen gezondheid en die van onze naasten, de kinderen waarvan de ouders een vitaal beroep hebben, hebben opgevangen tijdens de piek van de besmettingen.
  • Sinds mei is het aantal besmettingen ook onder ons toegenomen waardoor er door collega's meer en langer doorgewerkt moet worden en de druk op hen toeneemt.

 

en verzoeken

Wij verzoeken u dan ook om de bijdrage die de kinderopvang tijdens deze pandemie heeft geleverd, niet langer te onderschatten en deze hardwerkende medewerkers een hart onder de riem te steken en hen te motiveren om ook tijdens deze tweede golf hard te werken om Covid-19 klein te krijgen door aan hen ook de zorgbonus toe te kennen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Geschiedenis

Ondertekeningen