U, de petitionaris
Img 0164

Zorg voor goed werkende liften bij de Paleisbrug

520 ondertekeningen

De liften bij de Paleisbrug in Den Bosch staan al zo'n 2 jaar stil en dit tot grote ergernis van vele bewoners in en nabij de Paleisbrug bij het Paleiskwartier. Enkele bewoners van het Paleiskwartier hebben mij weten te vinden en heb op verzoek deze petitie opgestart. Namens mijn politieke partij VOOR Den Bosch heb ik meermaals schriftelijke vragen aan het College van B&W gesteld of het nog wel goed komt en wanneer met het herstel van de liften bij de Paleisbrug. De hoop bleef bestaan dat er een oplossing kwam maar helaas staan zijn ze nog steeds buiten gebruik in storing. Wie is er verantwoordelijk voor deze kapitaal verslindende soap van deze liften? Er is toch een bedrijf die de liften heeft geleverd en garantie dient te bieden? Hier gaan wij nog achteraan.

VOOR Den Bosch vraagt u om deze petitie te ondertekenen en brengen deze in bij de behandeling van het nieuwe raadsvoorstel waarin om €150.000 voorbereidingskrediet aan de raad wordt gevraagd en om een plan van aanpak voor duurzame horizontale liften op te gaan stellen tijdens de commissievergadering Bedrijvigheid op 4 september a.s. om 19.00 uur in het Bestuurscentrum, Achter het Stadhuis. U kunt daarbij aanwezig zijn. De koffie of thee staat voor u klaar.

Hartelijk dank, Joep Gersjes

Petitie

Wij

gebruikers van de liften en andere inwoners

 

constateren

  • dat er helaas geen enkele voortgang zit in het oplossen van de defecte liften bij de Paleisbrug.
  • de liften staan al zo'n 2 jaar stil en daarvoor waren ze vanaf 2015 met regelmaat kapot
  • dat dit zeer vervelend is voor de gebruikers en mensen die afhankelijk zijn van de lift, zoals rolstoelgebruikers.
  • dat ze volgens de gemeente niet meer te repareren zijn.
  • dat er nu wordt gezocht naar een andere oplossing, zoals een gewone, verticale lift.

 

en verzoeken

snel een oplossing voor de liften bij de Paleisbrug.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
's-Hertogenbosch 
Petitieloket:
Einddatum:
20-09-2023 
Petitionaris:
Joep Gersjes 
Organisatie:
Politieke vereniging VOOR Den Bosch 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie van Fons Brenninkmeijer aan wethouder uitgereikt.

Maandagavond werd het raadsvoorstel voor een voorbereidingskrediet van €150.000 voor een nieuw ontwerp liften en een plan van aanpak op te stellen behandeld. Een meerderheid van de raad gaat hier uiteraard mee akkoord.

+Lees meer...

Wij hebben om een snelle oplossing gevraagd en om nu snel een tijdelijke oplossing te zoeken om weer gebruik te kunnen maken van andere tijdelijke liften als een alternatief. Onze petitie heeft mede een bijdrage geleverd aan burgerparticipatie en dat u gehoord werd. Helaas mochten wij onze petitie niet aanbieden waar inmiddels het nodige over in de media is gecommuniceerd. Bedankt allemaal voor het vertrouwen in VOOR Den Bosch en onze fractie.

Groet, Joep Gersjes

04-09-2023

Wethouder komt niet tegemoet aan mijn verzoek om petitie aan te bieden.

Mijn verzoek aan de wethouder was of hij deze petitie "Zorg voor goed werkende liften bij de Paleisbrug" voor de commissievergadering Bedrijvigheid van 4 september van mij in ontvangst wilde nemen. Dit heb ik u ook eerder bericht. De wethouder liet mij weten niet van een raadslid een petitie in ontvangst te willen nemen, dit omdat hij vindt dat een petitie opzetten geen instrument voor een raadslid is.

+Lees meer...

In de commissie kan ik bij de behandeling van het raadsvoorstel bij mijn betoog hierover zeggen wat ik wil. Dat zal ik ook zeker doen en laat de petitie toevoegen aan de agenda van de commissie en gemeenteraad bij het raadsvoorstel liften Paleisbrug. Ik vind het jammer dat de wethouder u nu in de steek laat door deze petitie die ik op aandringen van enkele bewoners voor u heb opgestart niet in ontvangst neemt. Ik zal nu de petitie laten toevoegen aan de agenda van de commissie bij het raadsvoorstel. Inmiddels is er een nieuwe petitie opgestart door een bewoner van het Paleiskwartier en die zou u eventueel ook nog kunnen tekenen. Zie: https://paleisliften.petities.nl/

Met vriendelijke groeten, Joep Gersjes,

30-08-2023

Aanbieden petitie op 4 september 2023 om 18.45 u aan wethouder gaat niet door.

De petitie "ZORG VOOR GOED WERKENDE LIFTEN BIJ DE PALEISBRUG" wordt niet op maandag 4 september a.s. om 18.45 u, voor de commissievergadering Bedrijvigheid, waarin het nieuwe raadsvoorstel "Voorbereidingskrediet liften Paleisbrug" wordt behandeld aangeboden aan de wethouder. Hoop dat u wel aanwezig kunt zijn bij de behandeling van het raadsvoorstel. U bent dan van harte welkom.

Joep Gersjes, fractieleider VOOR Den Bosch.

24-08-2023