U, de petitionaris
Download

Vuurwerk enkel nog in eigen achtertuin

2 ondertekeningen

We willen dat vuurwerk voortaan enkel mag worden afgestoken door de koper in de eigen achtertuin als hij deze heeft. Anders mag hij geen vuurwerk afsteken. Dit om te voorkomen mensen gewond raken, in eigen tuin zullen mensen voorzichtiger omgaan met vuurwerk en anderen niet schaden.

Petitie

Wij

Die willen dat we veilig over straat kunnen op oudjaarsavond en geen schade en afval meer willen van het vuurwerk.

 

constateren

  • dat vuurwerk beter op eigen grondgebied kan worden afgestoken zodat anderen en omgeving niet kunnen schaden met hun vuurwerk wanneer ze dit afsteken.

  • Enkel in eigen achtertuin vinden wij dat vuurwerk afgestoken mag worden en niet langer aan de voorkant van een huis, op de openbare weg, balkon of dergelijke ruimtes.

  • dat hierdoor de persoon zelf verantwoordelijk is voor het opruimen van het vuurwerk en deze niet meer op openbare straten of ruimtes terecht mag komen waardoor niet goed afgestoken vuurwerk ook geen gevaar is voor wanneer anderen hieroverheen lopen.

 

en verzoeken

Bewoners en bezoekers met vuurwerk zich beperken tot afsteken in de achtertuin van de eigenaar van het huis, mits deze toestemming verleend heeft voor het afsteken van vuurwerk.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
27-05-2019 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
ara lautenbach 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen