U, de petitionaris
A4 petitie

Voorkom woningbouw en geef de Piushaven haar tweede arm terug

519 ondertekeningen

Woonzorg Nederland (eigenaar gebouw) en de gemeente Tilburg hebben plannen om Residentie Piushaven te slopen en daar nieuwe woontorens te bouwen. Voorkom deze woningbouw, herstel het historisch karakter van de middenpier en de zuidelijke havenarm van de Piushaven en laat Tilburgers een plan maken!

Piushavenredders 1997 John La Haye & Caroline D. van Leeuwen ondersteunen deze petitie ook.

Petitie

Wij

liefhebbers, omwonenden, bezoekers

 

constateren dat:

  • Dat de woningbouwplannen voor de Piushaven zijn gemaakt zonder inbreng van betrokken Tilburgers

  • Dat de plannen de historische waarde van de plek aantasten.

  • Dat de Piushaven een bruisend gebied is geworden waar mensen prettig wonen, werken en recreëren, dankzij tomeloze inzet van voortrekkers John en Caroline die in 1997, samen met vrijwilligers uit wijk en stad, een demping van de gehele haven voorkwamen op basis van een schier onmogelijke uitgangssituatie.

 

en verzoeken

  • om de huidige plannen voor woningbouw te staken;
  • bij sloop de bewoners een fijne plek rond de haven te gunnen;
  • het historisch karakter van de Piushaven te herstellen met dit boekje in ogenschouw;
  • Tilburgers een plan te laten maken voor álle Tilburgers die leven nu en in 2048;
  • met als doel het historisch karakter van de middenpier en zuidelijke arm van de Piushaven te herstellen (met of zonder water).

Het antwoord

Wel woningbouw in de Piushaven

In september 2023 is de petitie aangeboden aan de gemeenteraad van Tilburg. Daarna bleef het erg stil en was het ook onduidelijk wat ermee zou gebeuren. Na een gesprek met de wethouder werd duidelijk dat de gemeente niet voornemens was ook maar íets met de petitie te gaan doen.

Er heeft zich verder ook geen enkel raadslid echt druk gemaakt om de petitie.

De maatschappelijke urgentie rondom woningbouw is klaarblijkelijk zo groot dat die het zicht bij velen beperkt op de serieuze nevenschade die ermee aangericht wordt.

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tilburg 
Petitieloket:
Einddatum:
03-09-2023 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Thijs Witjes 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Wel woningbouw in de Piushaven

In september 2023 is de petitie aangeboden aan de gemeenteraad van Tilburg. Daarna bleef het erg stil en was het ook onduidelijk wat ermee zou gebeuren.

+Lees meer...

Na een gesprek met de wethouder werd duidelijk dat de gemeente niet voornemens was ook maar íets met de petitie te gaan doen.

Er heeft zich verder ook geen enkel raadslid echt druk gemaakt om de petitie.

De maatschappelijke urgentie rondom woningbouw is klaarblijkelijk zo groot dat die het zicht bij velen beperkt op de serieuze nevenschade die ermee aangericht wordt

25-01-2024

Oproep: Hulp gevraagd!

Beste ondertekenaars van de petitie,

Ter voorbereiding op een gesprek met verantwoordelijk wethouder Bas van der Pol op 5 oktober aanstaande én voor het proces daarna, zijn we op zoek naar betrokkenen die vanuit eigen kracht en passie een bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van de 2e arm van de Piushaven in een open planproces. Dat kan zowel direct als indirect (bij specifieke vragen oid), beide erg gewaardeerd!

We zijn op zoek naar mensen met kennis en ervaring met de volgende invalshoeken; - juridisch - sociaal-maatschappelijk - financieel - creatief / ontwerp / kunst - participatieprocessen - wonen - en elke invalshoek waarvan je zelf denkt dat die een toegevoegde waarde zou kunnen hebben.

We zijn op zoek naar een brede afvaardiging; jong, oud, dik en dun.

+Lees meer...

Daar waar je het voor doet is een ruimtelijke ontwikkeling rond de 2e arm van de Piushaven die recht doet aan de historische structuur én een open planproces waarin omwonenden en liefhebbers van de Piushaven samen een plan maken.

Graag horen we van je! Mede namens John La Haye en Caroline Docters van Leeuwen, Thijs Witjes petitionaris

22-09-2023

Goed voorbeeld doet volgen op de Dag van de Democratie!

Vandaag 15 september, de Dag van de Democratie, de gemeenteraad geïnformeerd over onderstaand succesvol voorbeeld van participatie op het hoogste niveau. Zoiets kunnen wij voor de 2e arm van de Piushaven ook!

https://www.vpng.nl/nieuws/verslag-laat-de-inwoners-zelf-beslissen/

.

15-09-2023