You, the petitioner
Onderwijs2032 petitie

Voor een beter curriculum, tegen onderwijs2032

1,217 signatures

Het rapport Onderwijs2032 geeft geen antwoord op de problemen in ons onderwijs, gaat grotendeels voorbij aan het beroepsonderwijs en miskent het belang van kennis, het schoolvak en de vakdocent. We zijn voor een curriculumherziening, maar tegen de lijn van Onderwijs2032

Petition

We

Leraren, ouders, leerlingen, wetenschappers en allen die belang hebben bij goed onderwijs

 

observe

dat Onderwijs2032 niet aansluit bij de problemen van ons onderwijs, onvoldoende wetenschappelijke onderbouwing heeft, de positie van de goed opgeleide vakleraar en het schoolvak ondermijnt, weinig draagvlak heeft bij docenten en voorstellen behelst die eerder zijn mislukt terwijl verscheidene doelstellingen van het rapport, zoals persoonlijke vorming en samenhang, beter in een vakkenstructuur kunnen worden gerealiseerd

 

and request

de staatssecretaris om Onderwijs2032 te heroverwegen en eerst een gedegen analyse te maken van het huidige onderwijs zodat het onderwijsbeleid niet gebaseerd is op aannames over een uiterst onzekere toekomst maar op de werkelijkheid van nu.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Staatssecretaris 
Petition desk:
Closing date:
2016-07-09 
Lead petitioner:
Ad Verbrugge 
Organisation:
Beter Onderwijs Nederland 
Website:

History

Signatures

Updates

De politiek is in beweging gekomen

Het politiek forum op ons symposium afgelopen zaterdag zorgde voor belangrijke beweging. Alle aanwezige onderwijswoordvoerders van de Tweede Kamer stelden dat Onderwijs 2032 niet perse uitgangspunt van een curriculumdiscussie hoeft te zijn.

+Read more...

Ook Mohammed Mohandis van de regeringspartij PvdA. Verder trok CU woordvoerder Eppo Bruin zijn handtekening onder de motie Ypma ter plekke in.

Vandaag schrijft de Telegraaf dat de staatssecretaris zelf wellcht wat op de rem trapt en ook de VO raad pleit nu voor een pas op de plaats om docenten werkelijk te laten meepraten.

Het is nog niet zover dat Onderwijs2032 is ingetrokken, maar er is duidelijk beweging in de door ons gewenste richting.

We hebben nog meer handtekeningen nodig!

2016-04-18

Meer doen tegen Onderwijs2032 (en voor een beter curriculum)? Word lid van BON!

Ondersteunt u deze petitie en wilt u nog meer doen om ons te steunen in de strijd tegen Onderwijs2032 en vóór een beter curriculum en beter onderwijs?

Word lid van de vereniging Beter Onderwijs Nederland!

Als u nog geen lid was, kunt u dat heel makkelijk worden via bovenstaande link. Voor slechts 15 euro per jaar steunt u hiermee dit initiatief, blijft u op de hoogte van onze activiteiten en ontvangt u ons ledentijdschrift Vakwerk.

+Read more...

Beter Onderwijs Nederland (BON) is een organisatie van vrijwilligers, met als enige belang: goed onderwijs.

Spoort u ook zoveel mogelijk collega's, familieleden en kennissen aan om lid te worden van BON. Hoe meer leden BON heeft, hoe sterker we staan, en hoe groter de kans dat we deze desastreuze plannen kunnen tegenhouden, en dat we ervoor kunnen zorgen dat een nieuw curriculum gebaseerd is op een realistische analyse van de huidige situatie. Versterk de vakken, niet het vakoverstijgend onderwijs!

2016-04-12

Terugkijken: Karin den Heijer vs Paul Schnabel in Buitenhof 10 april

U kunt de uitzending van Buitenhof van zondag 10 april waarin BON-bestuurslid en docent wiskunde Karin den Heijer in discussie gaat met Paul Schnabel hier terugkijken..

2016-04-12