U, de petitionaris
Onderwijs2032 petitie

Voor een beter curriculum, tegen onderwijs2032

1.217 ondertekeningen

Onderwijs2032 is het zoveelste voorbeeld van een ondoordachte onderwijsvernieuwing. Het is geen antwoord op de bestaande problemen, maar een vlucht naar voren in een Utopia dat lijkt op eerdere mislukkingen als de Tweede Fase en het nieuwe leren. Zeg JA tegen een beter curriculum., NEE tegen O2032.

Petitie

Wij

Leraren, ouders, leerlingen, wetenschappers en allen die belang hebben bij goed onderwijs

 

constateren

dat het project Onderwijs2032 niet aansluit bij de problemen van het hedendaagse onderwijs, de positie van de hoog opgeleide vakleraar en daarmee het schoolvak ondermijnt, geen wetenschappelijke onderbouwing heeft, weinig draagvlak heeft bij docenten en oplossingen biedt die eerder bij de Tweede Fase zijn mislukt

 

en verzoeken

de staatssecretaris om Onderwijs2032 te heroverwegen en een gedegen analyse te maken van het huidige onderwijs zodat het onderwijsbeleid niet gebaseerd is op aannames over een uiterst onzekere toekomst maar op de werkelijkheid van nu.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Staatssecretaris 
Petitieloket:
Einddatum:
09-07-2016 
Petitionaris:
Ad Verbrugge 
Organisatie:
Beter Onderwijs Nederland 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

De politiek is in beweging gekomen

Het politiek forum op ons symposium afgelopen zaterdag zorgde voor belangrijke beweging. Alle aanwezige onderwijswoordvoerders van de Tweede Kamer stelden dat Onderwijs 2032 niet perse uitgangspunt van een curriculumdiscussie hoeft te zijn.

+Lees meer...

Ook Mohammed Mohandis van de regeringspartij PvdA. Verder trok CU woordvoerder Eppo Bruin zijn handtekening onder de motie Ypma ter plekke in.

Vandaag schrijft de Telegraaf dat de staatssecretaris zelf wellcht wat op de rem trapt en ook de VO raad pleit nu voor een pas op de plaats om docenten werkelijk te laten meepraten.

Het is nog niet zover dat Onderwijs2032 is ingetrokken, maar er is duidelijk beweging in de door ons gewenste richting.

We hebben nog meer handtekeningen nodig!

18-04-2016

Meer doen tegen Onderwijs2032 (en voor een beter curriculum)? Word lid van BON!

Ondersteunt u deze petitie en wilt u nog meer doen om ons te steunen in de strijd tegen Onderwijs2032 en vóór een beter curriculum en beter onderwijs?

Word lid van de vereniging Beter Onderwijs Nederland!

Als u nog geen lid was, kunt u dat heel makkelijk worden via bovenstaande link. Voor slechts 15 euro per jaar steunt u hiermee dit initiatief, blijft u op de hoogte van onze activiteiten en ontvangt u ons ledentijdschrift Vakwerk.

+Lees meer...

Beter Onderwijs Nederland (BON) is een organisatie van vrijwilligers, met als enige belang: goed onderwijs.

Spoort u ook zoveel mogelijk collega's, familieleden en kennissen aan om lid te worden van BON. Hoe meer leden BON heeft, hoe sterker we staan, en hoe groter de kans dat we deze desastreuze plannen kunnen tegenhouden, en dat we ervoor kunnen zorgen dat een nieuw curriculum gebaseerd is op een realistische analyse van de huidige situatie. Versterk de vakken, niet het vakoverstijgend onderwijs!

12-04-2016

Terugkijken: Karin den Heijer vs Paul Schnabel in Buitenhof 10 april

U kunt de uitzending van Buitenhof van zondag 10 april waarin BON-bestuurslid en docent wiskunde Karin den Heijer in discussie gaat met Paul Schnabel hier terugkijken..

12-04-2016