U, de petitionaris
Petitie reactie

Verzoek tot het ontslaan van het huidige kabinet

32.243 ondertekeningen

Deze petitie is niet gericht aan het kabinet, maar aan degene die ministers kan ontslaan, namelijk de Koning.

Het huidige kabinet vertegenwoordigt steeds minder het Nederlandse volk. Ongeacht de politieke voorkeur, het land van herkomst, beroep, leeftijd, en mening over EU, klimaat, zorg, het handhaven van wetten enz., zijn er nog maar weinig mensen echt blij met Rutte-III. Het volk is haar stem kwijt. Wij hebben geen vertrouwen meer in dit kabinet, zien de toekomst - als dit zo doorgaat - somber in en vragen daarom uw steun. Wij zullen u zeer erkentelijk zijn.

Wanneer u tekent is het belangrijk dat u de petitie regelmatig deelt, zodat meer mensen er van weten en ook tekenen.

Petitie

Wij

Neder-en medelanders met diverse meningen, achtergronden, politieke voorkeuren en opleidingsniveaus,

 

constateren

  • dat het huidige kabinet niet naar behoren functioneert: De focus ligt al zo lang op het behalen van de Europese doelen in plaats van op Nederland;
  • dat binnen Nederland de problemen zich opstapelen en een aantal onbeheersbaar zijn geworden.
  • De kosten rijzen de pan uit, steeds meer groepen en individuen beginnen in problemen te geraken zonder uitzicht op verbetering.
  • Het Kabinet heeft hier geen of te weinig oog voor. Wij willen dat dit stopt.
  • Alle keren dat er een reden bleek om dit kabinet te laten 'vallen' is het met kunstgrepen in stand gehouden en dit zal doorgaan zolang het kan.

 

en verzoeken

met klem het kabinet te ontslaan.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Koning 
Petitieloket:
Einddatum:
31-12-2020 
Petitionaris:
Sandra Straatman 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Duidelijker kan bijna niet...

22-12-2019

De koning heeft de brief over de petitie gelezen.

In de brief die ik naar het Kabinet van de Koning stuurde maakte ik melding van het bestaan van de petitie, in de hoop dat dit het nut ervan ten goede zal komen. Met een redelijk egocentrische regering die het totaal niet boeit dat de problemen onder de bevolking zich al jaren opstapelen wilde ik niet het risico lopen dat de petitie wegens te weinig ondertekeningen of om andere redenen niet onder de aandacht van de koning zou komen.

+Lees meer...

Of het helpt weet niemand, we hebben wat het negeren van het volk genoeg gezien om ons geen illusies te maken. Toch ben ik blij met de ontvangst van het (standaard)briefje waarin staat dat de Koning de brief heeft ontvangen én heeft gelezen. Dat is mooi, want dat was het enige wat ik op dat moment van hem verlangde.

Blijf link naar de petitie dus regelmatig delen, baat het niet, schaden doet het in elk geval niet. En helemaal nutteloos zal het vanaf nu ook niet meer zijn!

20-12-2019

k heb de koning per brief op de hoogte gesteld!

Ik zie allerlei petities voorbij komen, maar ik vraag me steeds af of er - voordat de petitie wordt aangeboden - niet door de politiek wordt weggekeken. Ich habe es nicht gewusst is geen correct Nederlands en ik geloof heilig in de kracht van de sociale controle.

Daarom heb ik gisteren besloten om een brief te sturen naar Zijne Koninklijke Hoogheid Willem Allexander, met daarin een uitleg over de petitie, wat het doel ervan is en waar hij de petitie kan vinden.

Bovendien heb ik vermeld dat ik de ondertekenaars van de brief op de hoogte zou stellen wanneer de brief zou zijn ontvangen én heb ik 4 pagina's meegestuurd met opmerkingen van ondertekenaars meegestuurd.

+Lees meer...

Sommige van deze opmerkingen maken het je moeilijk de ogen droog te houden, omdat mensen heel moeilijk hebben.

Of de koning wel of niet de tijd vindt om de petitie te bekijken is niet zo belangrijk: Belangrijk is dat niemand meer kan zeggen dat hij of zij geen idéé had dat er zoveel mensen het graag anders willen.

De koning ontvangt jaarlijks duizenden brieven en pakketten en het kan dus even duren voordat hij het leest. Maar via de track en trace-service weet ik dat de aangetekende brief op Kabinet van de Koning is gearriveerd. De aanhef is fout er zullen vast nog wat schrijftechnische minpunten in te vinden zijn, maar dat is niet het belangrijkst: Het belangrijkst is dat we weten dat de Koning het vandaag of morgen al weet, en niet pas in februari 2020.

Dat lijkt me voor alle ondertekenaars een fijne gedachte! Blijf dus delen en tekenen!

13-12-2019