You, the petitioner
There is news!
355271 img newsroom sextortion a85512 large 1590412621

Vervolging bij valse melding met kwade bedoelingen bij Veilig Thuis

74 signatures

De laatste jaren krijgt Veilig Thuis valse meldingen, veelal met kwade bedoelingen. Slachtoffers van deze meldingen worden diep geraakt maar kunnen nergens terecht, het interesseert dergelijke instanties ook weinig. Teken deze petitie alsjeblieft (kan afgeschermd) zodat er een harde aanpak gaat komen!

Petition

We

Sympathisanten van en/of slachtoffers van een valse melding bij Veilig Thuis met kwade bedoelingen.

 

observe

  • De laatste jaren krijgen instanties zoals Veilig Thuis anonieme meldingen binnen, veelal met kwade bedoelingen die achteraf onder valse melding vallen maar erg veel schade aanrichten bij het slachtoffer.
  • Anonieme melders die vals melden komen ermee weg en er wordt niks gedaan.
  • Iemand die een ander zijn leven kapot wil maken mag dat gewoon.
  • Wat het doet met de slachtoffers laat de daders en instanties zoals Veilig Thuis ook gewoon koud en dat is schandalig!

 

and request

  • Voortaan een keiharde aanpak/strafbaar stellen van het doen van valse meldingen met kwade bedoelingen, zero tolerance voor kwaadwillenden die willens en wetens mensen willen schaden met zulke valse meldingen.

  • Erkenning en hulp voor slachtoffers er van.

  • Meld op websites van dergelijke instanties dat het doen van valse meldingen met kwade bedoelingen strafbaar is.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Openbaar Ministerie (artikel 12 Sv-procedure) 
Petition desk:
Closing date:
2021-06-22 
Lead petitioner:
Freddie Kooistra 

History

Signatures

Updates

VALSE MELDERS STRAFRECHTELIJK VERVOLGEN

In principe zouden alleen meldingen gedaan moeten kunnen worden als er écht iets aan de hand is, maar het gaat nogal eens mis. Ex-schoonfamilie of een ex-partner waren daar bij de meeste valse meldingen debet aan.

+Read more...

Pesterijen dus. Net zoals bij de insinuatie dat ik mijn moeder zou verwaarlozen in brief aan moeders over mij.

Ik ben voor een strafrechtelijke vervolging bij een valse melding van kindermishandeling en ook ouderen mishandeling in mijn geval. Een misdadiger heeft recht op een advocaat, maar als onterecht beschuldigde zoon kun je op dit moment niets. Daarom heb ik deze petitie aangemaakt om mijn pestkop alsnog strafbaar te stellen. Ook voor de velen die zich niet konden verweren bij een valse melding.

Indien je van alle oprechtheid vanuit je hart vermoed dat een kind lof oudere wordt mishandeld, dan onderneem je natuurlijk wél actie. Doe dat als een daad vanuit liefde voor het kind of oudere, niet uit rancune.

Verlaag jezelf niet. Verhoog je trilling en je staat van zijn, dan kun je meer mensen helpen. Handel vanuit liefde. Hoe moeilijk dat soms ook voor je is.

2021-04-07