U, de petitionaris
355271 img newsroom sextortion a85512 large 1590412621

Vervolging bij valse melding met kwade bedoelingen bij Veilig Thuis

290 ondertekeningen

De laatste jaren krijgt Veilig Thuis valse meldingen, veelal met kwade bedoelingen. Slachtoffers van deze meldingen worden diep geraakt maar kunnen nergens terecht, het interesseert dergelijke instanties ook weinig. Teken deze petitie alsjeblieft (kan afgeschermd) zodat er een harde aanpak gaat komen!

Petitie

Wij

Sympathisanten van en/of slachtoffers van een valse melding bij Veilig Thuis met kwade bedoelingen.

 

constateren

  • De laatste jaren krijgen instanties zoals Veilig Thuis anonieme meldingen binnen, veelal met kwade bedoelingen die achteraf onder valse melding vallen maar erg veel schade aanrichten bij het slachtoffer.
  • Anonieme melders die vals melden komen ermee weg en er wordt niks gedaan.
  • Iemand die een ander zijn leven kapot wil maken mag dat gewoon.
  • Wat het doet met de slachtoffers laat de daders en instanties zoals Veilig Thuis ook gewoon koud en dat is schandalig!

 

en verzoeken

  • Voortaan een keiharde aanpak/strafbaar stellen van het doen van valse meldingen met kwade bedoelingen, zero tolerance voor kwaadwillenden die willens en wetens mensen willen schaden met zulke valse meldingen.

  • Erkenning en hulp voor slachtoffers er van.

  • Meld op websites van dergelijke instanties dat het doen van valse meldingen met kwade bedoelingen strafbaar is.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Openbaar Ministerie (artikel 12 Sv-procedure) 
Petitieloket:
Einddatum:
22-06-2021 
Petitionaris:
Freddie Kooistra 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Ruim 280 ondertekenaars!

In principe kun je een Artikel 12 SV Procedure in je eentje ook starten als je van mening bent dat een strafbaar feit onterecht onbestraft blijft. Je hebt dan in Nederland het recht daar formeel bezwaar tegen te maken.

+Lees meer...

Met een aantal mensen die je mening delen sta je toch net even iets sterker, vandaar de petitie er aan gekoppeld. Met een handjevol ondertekenaars was ik al tevreden. Maar nu al ruim 280 keer ondertekend! Daar kan de officier van justitie niet omheen als de petitie in gediend gaat worden!

22-05-2021

Wie is de 250e petitie ondertekenaar?

249 maal ondertekend, overtreft mijn verwachtingen! Een handjevol mensen die het zouden steunen om de klacht over niet vervolgen te ondersteunen was het doel, maar 249 ondertekenaars is helemaal geweldig! De 250e de kers op de taart!.

21-04-2021

**Wijkagent of Ontwijk Agent**

Wijkagent of Ontwijk Agent, dat is de vraag! Nadat begeleindend hulpverlening rond 18 maart 2021 contact zocht met de plaatselijke wijkagent duurde het ongeveer 3,5 week voordat er daadwerkelijk contact plaats vond tussen de hulpverlener en de wijkagent. De valse melding werd klakkeloos voor waar aangenomen, de andere kant van het verhaal heeft de wijkagent geen enkele belangstelling voor, met zulk gezanik val je de politie toch niet lastig? Hulpverlening, die moet je hebben.

+Lees meer...

Vraag ik me af wat meneer de wijkagent hier kwam doen 4 januari voorafgaand aan de valse melding?

Quote hulpverlener:

Nou ik heb hem gesproken.

De wijkagent is inderdaad de agent die bij het eerste bezoek bij jullie thuis aanwezig was. Ook is hij de agent met wie je telefonisch hebt gesproken.

Kort samengevat is de wijkagent van mening dat er geen sprake is van een strafbaar feit en heeft een aangifte geen zin. Ik heb nog naar voren gehaald het stuk smaad/laster, maar dit zou volgens de wijkagent in het openbaar plaats moeten vinden zoals openbare post Facebook etc.

Kort samengevat was de agent niet welwillend om op basis hiervan met je in gesprek te gaan.

Mijn advies zou zijn: plan afspraak met jurist (kan via tel nummer carins) en laat haar beoordelen op basis van jouw aangelegde map, of er sprake is van een strafbaar feit. Einde quote

21-04-2021