U, de petitionaris
Standbeeld2

Vervang het hoofd van Jan Pieterszoon Coen door dat van Frank en Ronald de Boer

2 ondertekeningen

Dit jaar zijn Frank en Ronald de Boer 50 geworden. Vanwege de conoracrisis hebben ze dit niet kunnen vieren. Daarom moet Nederland zijn plicht doen. Nu voor iedereen duidelijk is wat voor een man Jan Pieterszoon Coen was, moeten we zijn hoofd vervangen door dat van Hoorn's eigen Godenzonen.

Petitie

Wij

De bezorgde burger

 

constateren

dat het draagvlak voor een standbeeld ter ere van Jan Pieterszoon Coen terecht afbrokkelt. Aangezien standbeelden een brede consensus vereisen, is het aan een update toe, die het huidige verhaal van de stad Hoorn vertelt. Niemand vertelt dat beter dan Frank en Ronald de Boer, eveneens wereldreizigers en eveneens geboren te Hoorn. Dat ze in Grootebroek zijn opgegroeid doet er niet toe. Coen ging ook naar Batavia. Geschiedenis gaat om grote lijnen.

 

en verzoeken

tot publieke onthoofding van het standbeeld van de moorddadige Jan Pieterszoon Coen, waarna dat van zowel Frank als Ronald de Boer op de gekraagde nek geplaatst wordt. Het oude hoofd doet voortaan dienst als voetbal. Voor deze feestelijke gebeurtenis nodigen wij Jack van Gelder uit voor commentaar. Na afloop zingen we het Wilhelmus.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Hoorn 
Petitieloket:
Einddatum:
17-09-2020 
Petitionaris:
Sybren Renema 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen