You, the petitioner
Stichting marieke seegers

Verplicht voorlichting op basisscholen over kindermisbruik

380 signatures

Pak kindermisbruik aan. Pleit met ons voor verplichte voorlichting op alle basisscholen in Nederland. Teken deze petitie zodat wij kunnen zorgen dat dit zo snel mogelijk op de plaats van bestemming komt. Help ons het taboe rondom kindermisbruik te doorbreken door dit een verplichte les laten zijn op basisscholen.

Petition

We

Ieder die achter het doel staat de positie van misbruikte en/of mishandelde kinderen te verbeteren

 

establish that:

  • Kinderen zijn niet in staat het verschil te onderscheiden in "aandacht uit lust" en “aandacht uit liefde”.
  • Zij wanen zich veilig op school.
  • Het moet vanzelfsprekend zijn dat zij op school voorlichting krijgen om zichzelf te beschermen: nee durven zeggen, zich niet hoeven te schamen, dat zij geen schuld hebben aan misbruik of mishandeling en leren dat geheimen tussen volwassenen en kinderen over ongewenste aanrakingen niet bestaan.

 

and request

Wij eisen dat u zich buigt over de noodzaak van verplichte lessen op alle basisscholen om kinderen spelenderwijs voorlichting te geven en een hand bieden wanneer er sprake blijkt te zijn van misbruik/mishandeling.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2020-06-04 
Lead petitioner:
Rina van Aalst 
Organisation:
Stichting Marieke Seegers 
Website:

History

Signatures