U, de petitionaris
Stichting marieke seegers

Verplicht voorlichting op basisscholen over kindermisbruik

380 ondertekeningen

Pak kindermisbruik aan. Pleit met ons voor verplichte voorlichting op alle basisscholen in Nederland. Teken deze petitie zodat wij kunnen zorgen dat dit zo snel mogelijk op de plaats van bestemming komt. Help ons het taboe rondom kindermisbruik te doorbreken door dit een verplichte les laten zijn op basisscholen.

Petitie

Wij

Ieder die achter het doel staat de positie van misbruikte en/of mishandelde kinderen te verbeteren

 

constateren

  • Kinderen zijn niet in staat het verschil te onderscheiden in "aandacht uit lust" en “aandacht uit liefde”.
  • Zij wanen zich veilig op school.
  • Het moet vanzelfsprekend zijn dat zij op school voorlichting krijgen om zichzelf te beschermen: nee durven zeggen, zich niet hoeven te schamen, dat zij geen schuld hebben aan misbruik of mishandeling en leren dat geheimen tussen volwassenen en kinderen over ongewenste aanrakingen niet bestaan.

 

en verzoeken

Wij eisen dat u zich buigt over de noodzaak van verplichte lessen op alle basisscholen om kinderen spelenderwijs voorlichting te geven en een hand bieden wanneer er sprake blijkt te zijn van misbruik/mishandeling.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
04-06-2020 
Petitionaris:
Rina van Aalst 
Organisatie:
Stichting Marieke Seegers 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen