You, the petitioner
Ae249e0b 39cf 42d3 9311 0ea5381f7213

Verplicht de Inspectie tot onafhankelijk onderzoek bij calamiteit in verpleeghuis

121 signatures

Onze moeder is lichamelijk en geestelijk mishandeld en door opzettelijke nalatige zorg overleden in het verpleeghuis. De Inspectie Gezondheidszorg gaat af op intern onderzoek van het verpleeghuis. De slager keurt zijn eigen vlees, en weigert zelf verder onderzoek te doen, we krijgen geen inzage in het onderzoek. Na vele procedures bij de bestuursrechter zijn we nu uiteindelijk na een zitting bij de Raad van State in afwachting van hun uitspraak. Mocht er daarna geen recht gedaan worden aan onze moeder dan gaan we een procedure opstarten bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens.

Petition

We

nabestaanden, lotgenoten en medestanders

 

observe

  • Dat de overheid burgers nu niet beschermt door een gebrek aan onafhankelijk toezicht van de Inspectie Gezondheidszorg.

  • Dat de oudere mensen in elk verpleeghuis een waardig leven moeten hebben.

  • Dat de inspectie Gezondheidszorg na een calamiteit nu af gaat op een intern onderzoek dat niet deugt: zonder externe voorzitter en zonder de familie erbij te betrekken.

 

and request

de Inspectie Gezondheidszorg bij calamiteiten onafhankelijk onderzoek te doen en zo de controlerende taak goed uit te laten voeren.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Europees Parlement 
Petition desk:
Closing date:
2023-10-01 
Lead petitioner:
John van Ginneken / José Zantboer - van Ginneken 

History

Signatures