U, de petitionaris
Ae249e0b 39cf 42d3 9311 0ea5381f7213

Verplicht de Inspectie tot onafhankelijk onderzoek bij calamiteit in verpleeghuis

121 ondertekeningen

Onze moeder is lichamelijk en geestelijk mishandeld en door opzettelijke nalatige zorg overleden in het verpleeghuis. De Inspectie Gezondheidszorg gaat af op intern onderzoek van het verpleeghuis. De slager keurt zijn eigen vlees, en weigert zelf verder onderzoek te doen, we krijgen geen inzage in het onderzoek. Na vele procedures bij de bestuursrechter zijn we nu uiteindelijk na een zitting bij de Raad van State in afwachting van hun uitspraak. Mocht er daarna geen recht gedaan worden aan onze moeder dan gaan we een procedure opstarten bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens.

Petitie

Wij

nabestaanden, lotgenoten en medestanders

 

constateren

  • Dat de overheid burgers nu niet beschermt door een gebrek aan onafhankelijk toezicht van de Inspectie Gezondheidszorg.

  • Dat de oudere mensen in elk verpleeghuis een waardig leven moeten hebben.

  • Dat de inspectie Gezondheidszorg na een calamiteit nu af gaat op een intern onderzoek dat niet deugt: zonder externe voorzitter en zonder de familie erbij te betrekken.

 

en verzoeken

de Inspectie Gezondheidszorg bij calamiteiten onafhankelijk onderzoek te doen en zo de controlerende taak goed uit te laten voeren.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Europees Parlement 
Petitieloket:
Einddatum:
01-10-2023 
Petitionaris:
John van Ginneken / José Zantboer - van Ginneken 

Geschiedenis

Ondertekeningen