U, de petitionaris
F033637e ea6c 4100 8a64 a11ca0649107 thumb840

Verplaats de bibliotheek van Cuijk niet naar de schouwburg

746 ondertekeningen

Een half miljoen euro gemeenschapsgeld, als het daar bij blijft met deze oplopende bouwkosten. En dat voor een plan waarvoor de gebruikers niet zijn bevraagd. De toegankelijkheid van de bibliotheek voor mensen die slecht ter been zijn wordt bemoeilijkt. Dat het kán, maakt het nog niet een goed plan.

Petitie

Wij

inwoners en gebruikers van de bibliotheek en schouwburg

 

constateren

dat de gebruikers van de bibliotheek en de bezoekers van de schouwburg, niet zijn bevraagd.

Tevens constateren wij dat er:

  • aanpassingen worden gedaan aan de in perfecte staat zijnde voorgevel
  • een lift komt (constructieaanpassingen en onhandig)
  • minder parkeerplekken zijn op korte afstand
  • mindervaliden aan het kortste eind trekken
  • aanpassingen worden gedaan voor carnaval en andere evenementen
  • gemeenschapsgeld wordt verkwanseld

Deze half miljoen euro aan gemeenschapsgeld van de nieuwe gemeente Land van Cuijk kan maar 1 keer worden uitgegeven. Er zijn projecten en doelgroepen die het geld harder kunnen gebruiken om een veel groter en maatschappelijker doel te dienen.

 

en verzoeken

niet in te stemmen met het plan. De schouwburg kost al een miljoen euro per jaar en we verzoeken niet in te stemmen met een nog grotere kostenpost, enkel om reuring te creëren in de schouwburg.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Land van Cuijk 
Petitieloket:
Einddatum:
29-09-2022 
Petitionaris:
Simon Claassen 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Oordeel van de raad en dankwoord

Beste ondertekenaars,

Vorige week heb ik deze petitie aangeboden aan de griffie om deze toe te voegen aan de stukken. Deze kwestie zou afgelopen donderdag worden behandeld , maar door tijdsgebrek werd dit uitgesteld tot maandag 3 oktober. Diezelfde maandagavond werd duidelijk dat het plan om de bibliotheek naar de schouwburg te verhuizen doorgezet gaat worden, ondanks de vele negatieve adviezen, slechte argumenten en de gevolgen voor veel bezoekers en medewerkers van de bibliotheek om het plan voort te zetten.

+Lees meer...

Wees niet getreurd, want er is namelijk wél een duidelijk signaal gegeven aan de raad dat inwoners meekijken, meelezen, meeluisteren, meeschrijven en klaar staan voor elkaar en voor de gemeenschap.

Nogmaals hartelijk dank voor uw tijd, moeite en dat u uw mening kenbaar heeft gemaakt.

Met vriendelijke groet, Simon Claassen

04-10-2022

Moet de bieb verhuizen? Cuijkenaren zeggen ‘nee’

"CUIJK | Moet de Cuijkse bibliotheek wel of niet naar het gebouw van de schouwburg verhuizen? Als het aan de Cuijkenaren en andere inwoners van de gemeente ligt niet. Uit onderzoek van deze krant blijkt dat een ruime meerderheid van de inwoners de plannen van het college niet ziet zitten."

Klik hier voor het hele artikel uit De MaasDriehoek.

27-09-2022

Ingezonden brief MaasDrieHoek 'Wablief?'

Citaat: "Al langer nieuwsgierig naar de plannen over de verhuizing van de Cuijkse bieb naar de schouwburg, ben ik dan donderdagavond toch maar eens achter de laptop gekropen en heb ik aandachtig geluisterd naar het debat hierover. Stomverbaasd was ik dat er niet méér argumenten waren om de bieb de schouwburg in te halen.

+Lees meer...

Nieuwsgierig ook naar hoe dit er dan uit zou zien, ben ik maar eens op onderzoek uitgegaan. Op locatie van de huidige bibliotheek. ‘Waar kan ik de plannen voor de verhuizing van de bieb naar de schouwburg vinden?”

link naar de brief op Kliknieuws

27-09-2022