You, the petitioner
Twitter profielfoto

Vernieuwing Nederlandse kiesstelsel

7,469 signatures

Uit onderzoek blijkt dat de helft van de Nederlanders ontevreden is over de politiek. Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer en zijn het vertrouwen in de politiek verloren. Het is dan ook niet eenvoudig om een partij te vinden die bij je past. Vaak sta je niet volledig achter álle standpunten. Toch kun je tijdens de verkiezingen maar op één politieke partij stemmen. Deze manier van stemmen is erg ouderwets en spreekt steeds minder mensen aan. Gelukkig kan het ook anders.

Stel: Je mening over onderwijs sluit perfect aan bij D66. Maar voor defensie kun je jezelf toch meer vinden in de VVD. Dan combineer je die standpunten toch gewoon! Je kiest per thema het standpunt van de partij die bij jou past. Partijen kunnen zich meer gaan specialiseren en zullen stoppen met thema’s waar ze minder sterk in zijn. Zo krijgt de kiezer meer overzicht en wordt stemmen minder lastig. Ego’s en populisme verdwijnen naar de achtergrond en de focus verschuift naar resultaten.

Het Nieuwe Kiezen moet dus op de politieke agenda! Wil jij ook meer keuzevrijheid en minder politieke spelletjes? Teken dan deze petitie! Samen kunnen we geschiedenis schrijven en het politieke systeem veranderen.

(Bekijk de animatie met uitleg hier: http://youtu.be/PN1a95W3ZTE)

Petition

We

Stemgerechtigden van Nederland

 

observe

dat het huidige kiesstelsel onoverzichtelijk is en te weinig keuzevrijheid biedt. Hierdoor besluiten steeds meer mensen om niet te gaan stemmen

 

and request

om een modulair kiesstelsel te implementeren, waarbij mensen per thema kunnen kiezen voor het standpunt van de partij die bij hen past.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Kabinet 
Petition desk:
Closing date:
2025-03-17 
Lead petitioner:
Rudy van Belkom 
Organisation:
Het Nieuwe Kiezen 
Website:

History

Signatures

Updates

Het Nieuwe Kiezen bij RTL Late NIght

Het Nieuwe kiezen was te gast bij RTL Late Night om te vertellen over het nieuwe kiesstelsel. Bekijk hier het fragment terug.

2017-03-14