U, de petitionaris

Verlaag ook in de gemeente Albrandswaard het afvaltarief

4.112 ondertekeningen

Gemeente Albrandswaard het nieuwe beleid afval 2022: afval scheiden wordt beloond, maar niet in Albrandswaard. Ze verhogen het vaste tarief 1 persoon/meerpersoons met 15 à 20 euro daarbij 3 euro per container of 0,75 euro per klepbeweging.

Petitie

Wij

Inwoners van Albrandswaard

 

constateren

  • dat zowel Barendrecht als Ridderkerk het vast tarief verlaagt
  • dat de gemeente Albrandswaard het vast tarief verhoogt.
  • dat de gemeenten samen de organisatie BAR Afvalbeheer zijn.
  • dat het logisch is dan ook het tarief in Albrandswaard te verlagen.

 

en verzoeken

dan ook verlaging van tarief. Tevens eisen we de PMD-bakken terug, zodat we ook het plastic weer kunnen scheiden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Albrandswaard 
Petitieloket:
Einddatum:
04-04-2022 
Petitionaris:
K. de Groote 
Organisatie:
bezorgde inwoners Albrandswaard 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

3 weken later

Beste inwoners, sommigen vragen zich wellicht af waar blijft de update.

Dit gezien de gemeente in de periode van de start petitie en heden veelvuldig probeert aandacht te krijgen hierover in/op media(social).

Er is een gesprek geweest met 1 persoon zittend in huidige college die voorzien was van 2 hulpjes (die zogezegd die antwoorden wel wisten).

+Lees meer...

Het was niet een prettig gesprek om het hier dan even netjes te houden. Vragen zijn er gesteld waarop er vanuit een zogezegde machtpositie geen duidelijke antwoorden kwamen. (Behalve dan een van de weinige woorden die het gesprek direct een negatieve zin gaven "We gaan niets veranderen"aldus de persoon uit het huidige college)

Zelf meer de indruk dat ze vooral wilden weten welke inwoner de petitie had opgestart.

Bijvoorbeeld de vraag gesteld : de oudere inwoners die een 4 x per week een kleinere zak in ondergrondse container simpel omdat ze een grote afvalzak niet handelen doordat ze met rollator lopen. KOSTENPLAATJE 2022 ROND DE 430 EURO . Antwoord erop kunnen afvalcoach sturen.

Duidelijk aangegeven bij vertrek gesprek aan de persoon uit college , je weet me te vinden nu en kom inderdaad met het antwoord. HOE GA JE DE INWONERS VAN ALBRANDSWAARD TEGEMOET KOMEN FINANCIEEL. ( van de persoon uit huidigecollege tot op heden niks vernomen)

Het 1e contact met de griffier is gelegd en heb uitgesproken de petitie te willen overhandigen aan de burgemeester op 7 februari aanstaande vergadering. Aankomende week zal duidelijk hoe te verder in te vullen.

Voor die tijd zoveel mogelijk nog maar delen de petitie, of zet je handtekeningen bij een aantal ondernemers in Rhoon en Poortugaal.

** DIGITAAL 3984 HUISHOUDENS EN NOG HANDTEKENINGEN OP PAPIER ZITTEN WE MOMENTEEL OVER DE 4200 HUISHOUDENS **

30-01-2022

Bijna 24 uur verder

Beste inwoners , op het moment dat ik het nieuwtje schrijf is de petitie inmiddels 2200 x ondertekend. Jullie allemaal hartelijk dank hiervoor. Inmiddels heb ik een bericht gestuurd naar wat media om het nog verder onder de aandacht te brengen. Om duidelijk een signaal af te geven naar de gemeente raad Albrandswaard. Om de tarieven omlaag te krijgen ja die van 2022 dus dit besluit moet terug gedraaid worden.

willen julie hiermee helpen om het nog verder onder de aandacht te brengen , stuur een bericht naar xbeau40@gmail.com

K.de Groote Poortugaal

.

06-01-2022