U, de petitionaris
Bodemloze put

Verlaag de salarissen van de Floriade-directeuren

852 ondertekeningen

De twee Floriade-directeuren verdienen per persoon ongeveer €280.000,00 per jaar. Of dit inclusief of exclusief vakantiegeld, 13e maand en bonussen is, dat is niet bekend. Ter illustratie, ze verdienen per persoon zo'n €100.000,00 méér dan onze minister president.

Petitie

Wij

de hoofdsponsors, de Almeerse inwoners dus, en ieder ander die het hiermee eens is.

 

constateren dat:

dat de salarissen van de Floriade-directeuren:

  • buitensporig hoog zijn,
  • niet passen bij Almere en het toch al niet al te beste imago van de dure Almeerse floriade
  • in deze tijd immoreel zijn voor een evenement dat bij 60/80% van de Almeerders nauwelijks draagvlak heeft
  • niet passen in een tijd waarin mensen hun banen verliezen, ondernemers failliet gaan, leningen moeten afsluiten en reserves moeten aanspreken om te kunnen overleven.

 

en verzoeken

  • Ten eerste, duidelijkheid te verschaffen of deze directeuren niet op een verkapte wijze gewoon in dienst zijn bij de gemeente Almere, aangezien de Floriade BV 100% eigendom is van de gemeente.

  • Ten tweede, opnieuw rond de tafel te gaan en in overleg de salarissen alsnog óf drastisch te verlagen conform de wet topinkomens óf desnoods afscheid te nemen van deze heren en een nieuwe directie aan te stellen indien men niet akkoord wil gaan met een verlaagde beloning.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Almere 
Petitieloket:
Einddatum:
11-05-2021 
Petitionaris:
Hans ten Oort - Jolanda Haft - Ger Jan Mensink 
Organisatie:
Van ons geld geen floriade (Facebook groep)  

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Raad, college en Floriade BV door wethouder Floriade verzocht te zwijgen over floriade

Het Almeerse hoofdpijnevenement blijft maar negatief in beeld. De zelf opgestapte directeur mag nog tot april 'enthousiast en gedreven' (?) blijven doormodderen voor de resterende bezoldiging van plm.

+Lees meer...

EUR 70.000,00) en de andere directeur zwijgt in alle toonaarden en gaat rustig verder met incasseren van zijn maandsalarisje van zo'n EUR 23.000,00. Alles en iedereen wordt van alle kanten van alles verweten en er wordt flink om zich heen getrapt. Niemand treft natuurlijk enige blaam want de schuld van dit hoofdpijndossier ligt immers altijd bij de ander. Sinds 2012 weet Almere dat ze in 2022 een floriade gingen te organiseren, nu, krap 12 maanden voor de opening, legt de wethouder de schuld dat er nog niet één sponsor is binnengehaald bij corona. ER IS PAS ÉÉN JAAR CORONA EN ZE HEBBEN TIEN JAAR DE TIJD GEHAD OM SPONSOREN TE ZOEKEN EN EEN FANTASTISCHE FLORIADE TE BOUWEN !!! Maar de eerste paal ging uiteindelijk pas eind 2020 de grond in en dat was voor een school die er anders ook wel gekomen zou zijn, Onze 'peperdure jongens' beloofden steeds weer "binnenkort maken wij de namen van vijf grote sponsoren bekend". De voorlopig enige 215000 Almeerse sponsoren vragen zich inmiddels al een eeuwigheid af wanneer dat 'binnenkort' toch is.

19-02-2021

Eén directeur heeft de handdoek in de ring gegooid

Eén van de overbetaalde floriade directeuren heeft de handdoek inmiddels in de ring gegooid en stapt op. Uit een brief waarin hij zijn vertrek aankondigde gaf hij aan dat zijn vertrek het aan iedereen lag, behalve aan hem (bron podcast ADW).

+Lees meer...

Luister naar de podcast 'politiek circus' van Almere deze week en hoor wie de gemeente Almere cq de Raad van commissarissen van de Floriade BV voor deze klus in huis heeft gehaald.

https://www.almeredezeweek.nl/article/details/podcast-politiek-circus-het-knettert-in-stadhuis?fbclid=IwAR1eY0mW1-SNcdCHh-unk4bEiMBmdCd6VB4E7kxNF0DPMVyQhUWMDhxqU

13-02-2021