U, de petitionaris

Veilig Verkeer Vondellaan Haren

162 ondertekeningen

Sinds de herindeling van de Vondellaan in 2013 is de veiligheid van de verkeerssituatie eerder slechter dan beter geworden. Met de komst van de nieuwbouwwijk in Haren Noord zal het aantal verkeersbewegingen met bijna 25% toenemen. Daar komt het verkeer door verdubbeling van de P+R nog bij.

Petitie

Wij

de bewoners aan de Vondellaan en de direct omwonenden en tevens alle gebruikers van de Vondellaan

 

constateren

dat de snelheidslimiet van 30 kilometer per uur niet nageleefd wordt. Dit zorgt voor zeer gevaarlijke verkeerssituaties. Wij hebben in januari 2016 de VVN ingeschakeld. Deze heeft een rapport geschreven over de situatie en een advies gegeven aan de gemeente. Helaas heeft de gemeente tot op heden verzuimd deze adviezen om te zetten in acties die tot een veiligere verkeerssituatie van de Vondellaan moeten leiden.

 

en verzoeken

de adviezen van de VVN op te volgen en:

  1. verhoogde drempels (fysieke snelheidsbelemmering) neer te leggen op drie kruisingen aan de Vondellaan

  2. het zebrapad dat vóór herindeling ter hoogte van het plantsoen aan de Vondellaan lag terug te plaatsen, met vluchtheuvel.

  3. de Vondellaan Duurzaam Veilig in te richten zodat de officieren van Justitie de snelheidslimiet gaan handhaven.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Haren 
Petitieloket:
Einddatum:
28-12-2016 
Organisatie:
Committee Vondellaan Veilig! 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Stap 1: Zebrapad gerealiseerd.

Wij hebben een gesprek gehad met de gemeente Haren en daar is uit gekomen dat het oude zebrapad opnieuw is aangelegd ter hoogte van de Multatulilaan. Wij hebben nu al een aantal maanden gekeken wat hier nu het effect van is en of het ook leidt tot langzamer rijden en veiliger situaties.

+Lees meer...

Wij zien dat veel mensen gebruik maken van het zebrapad. Vooral ouderen en ouders met kinderwagens zien we de moeite nemen om naar het zebrapad te lopen onveilig over te steken. Echter, wij zien nog steeds erg gevaarlijke situaties in met name de ochtend en middag/avond spits. Wij zijn daarom van mening dat drempels nog steeds nodig zijn om het verkeer daadwerkelijk manen tot langzamer rijden en het zich houden aan de snelheidslimiet van 30 km per uur. Blijf daarom deze petitie tekenen! Wij gaan weer in gesprek met de gemeente en nemen dan deze handtekeningen mee

19-10-2017