U, de petitionaris
Opleverbezoek vac haarlem aedes mag fotograaf olga klein %281%29

VACpunt Wonen komt op voor de woonconsument en moet blijven!

1 ondertekeningen

De overheid wil minder regels voor bouwen en wonen, maar ook een betere positie voor de woonconsument. De financiële bijdrage aan woonconsumentenorganisatie VACpunt Wonen wordt echter stopgezet. Dat rijmt niet. Geef de bewoner een stem en teken voor blijvende ondersteuning aan VACpunt Wonen.

Petitie

Wij

VACpunt Wonen, VAC-leden, bouwprofessionals, belangenbehartigers en woonconsumenten

 

constateren

dat

  • een unieke, onafhankelijke consumentenorganisatie wegvalt die zich exclusief bezighoudt met de gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid van de gebouwde omgeving;

  • de woonconsument en vertegenwoordigers daarvan onvoldoende gehoord worden;

  • het individueel belang prevaleert boven het algemeen belang, waardoor het maatschappelijk belang van bruikbaarheid en toegankelijkheid ondermijnd wordt.

 

en verzoeken

  • de ondersteuning aan VACpunt Wonen voort te zetten, zodat zij haar rol als landelijke ‘stem’ van de woonconsument kan blijven vervullen en het netwerk van VAC-leden als vorm van burgerparticipatie kan blijven faciliteren;

  • de burger een meer centrale plek in het bouwproces te geven en VAC-advisering en –onderzoek op te nemen in procedures voor bouwaanvragen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
30-11-2016 
Organisatie:
VACpunt Wonen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen